Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı denize nazır üs! Çoban Adası da silahlandırılıyor

Yunanistan, Ege ve Akdeniz'de silahlandırmadığı 2 adadan 1'i olan ve sadece 900 kişinin yaşadığı Çoban Adası'na havalimanı yapıp silahlandırmaya başladı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı denize nazır üs! Çoban Adası da silahlandırılıyor
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı denize nazır üs! Çoban Adası da silahlandırılıyor
GİRİŞ 29.04.2021 08:34 GÜNCELLEME 29.04.2021 11:45
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Rodos Adası'nda yayın yapan www.rodiaki.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde, Ege'nin güney ucunda yer alan ve sadece 64 kilometrekare büyüklüğünde ve 900 kişinin yaşadığı 12 Adalar Bölgesi'nde yer alan (Dodacanese) Çoban Adası (Kassos)'a 1.200 metre uzunluğunda havalimanı yaptığı ortaya çıktı.

Lozan Anlaşması'na göre silahlandırılması ve ikamet edilmesi mümkün olmayan 14 adanan 12’si silahlandırılmış, sadece Herke ve Çoban adaları silahlandırılmamıştı.

YUNAN BAŞBAKAN ADADAKİ ASKERİ BİRLİĞİ ZİYARET ETTİ

Haberde ayrıca, Çoban Adası'ndaki askeri birliği, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ziyaret ederek asker sayısının ve teçhizatın arttırılacağını söylediği belirtildi.

Milli Savunma Bakanı eski Genel Sekreteri Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, adadaki silahlanma hakkında Sözcü'ye açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Amerika'yı arkasına alarak adayı silahlandırdığını belirten Yalım, "12 adalar dediğimiz bölgede aslında 14 ada vardır. Ve bunların bugüne kadar 12 tanesi Yunanistan tarafından silahlandırılmış Çoban Adası ile Herke Adası silahlandırılmamıştı. Şimdi anlaşılıyor ki Yunanistan Ege ve Akdeniz'deki son gerginliklerden ve ABD'nin kendisine arka çıkmasından yararlanarak, güç alarak Çoban Adası'na havalimanı yapıp silahlandırmaya başlıyor. Türkiye olarak buna acil olarak uluslar arası alanda tepki göstermeliyiz. Çünkü bu yeni yapılan havalimanına her türlü savaş uçağı iniş kalkış yapabilir, kullanabilir" diye konuştu.

Yalım, Ege'de silahlandırılmaması gereken 14 adadan şu anda 13'ünün silahlandırıldığını ve sadece Herke Adası’nın silahlandırılmadığını gösteren haritayı paylaştı.

Yunanistan'da belediyelerin yaptığı 5 havalimanından biri olan Çoban Adası Havalimanı'na 1820 yıllarının ünlü amirali Yunan denizcisi Markos Malliarakis'in adının verileceği belirtildi.

YORUMLAR 61
  • Gıyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir işgaldır Tabiki Avrupa birliği ve daha çok ülkenin de askerleri orada bulunuyor bunlar ansızın bir gece Türkiye’yi vura bilirler su uyur düşman uyumaz bir ata sözü var çok acillen gerekeni yapmak gerekiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bi işgal planı gibi, yunanı aşar, arkasında başkaları da olmalı
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hukiken 12 adalar Turkiyeye gecmistir
    Cevapla
  • Misaki Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri çok önemli, herkes Sabır Meşhur videolarını çevresine yaysın, haçlılar sosyal medya ile gençlerimizi esir almış devlet ve İslam düşmanı haline getiriyor, Cehapeyi ele geçirmiş 10 Aralık Hareketi eğer 2023 seçimlerini kazanırsa ülkemiz elden gidecek, ülkemizi bölecek bir anayasa hazırladı 10 Aralık Hareketi, tehlike çok büyük UYAN..
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Birgece ansizin gele biliriz yapmaliyiz yoksa bunlar laftan anlamiyor vur sesleri abd den çiksin yapalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı