Rusya Finlandiya'nın gazını kesti

Finlandiya devlet doğal gaz şirketi Gasum, Rusya'nın Finlandiya'ya gaz akışını Moskova saatiyle 07.00'de kestiğini duyurdu.

GİRİŞ 20.05.2022 13:36 GÜNCELLEME 21.05.2022 13:17
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Finlandiya'nın, Ukrayna savaşıyla beraber Moskova'ya yaptırım uygulamaya başlaması ve ardından NATO üyeliğine başvurması, Rusya ile ilişkileri iyice gerdi.

GAZ TEDARİKİNİ DURDURMA KARARI

Finlandiya devlet doğal gaz şirketi Gasum dün, Rusya'nın 21 Mayıs'ta gaz akışını keseceğini duyurmuştu.

Gasum'dan yapılan açıklamada; "20 Mayıs Cuma günü Gazprom Export, Gasum'la imzalanan tedarik sözleşmesi kapsamında Finlandiya'ya sağladığı doğal gaz tedarikini, 21 Mayıs Cumartesi günü yerel saatle 04.00'te keseceğini bildirdi" denilmişti.

Şirket, "Baltic Connector" boru hattı aracılığıyla Finlandiya'ya diğer kaynaklardan gaz tedarik etmeye devam edeceğini kaydetmişti.

Gaz akışının bu sabah itibariyle kesildiği ifade edildi.

Rusya Finlandiya'nın elektriğini kestiRusya Finlandiya'nın elektriğini kesti

ELEKTİRİĞİ DE KESMİŞLERDİ

Finlandiya'nın NATO üyesi olma kararının ardından Rus elektrik ve dağıtım şirketi Inter RAO da ödeme alamadığı için Finlandiya'ya elektrik tedarikini askıya aldığını açıklamıştı.

GAZ KESİNTİSİNİN SEBEBİ RUBLE İLE ÖDEME Mİ?

Rusya, Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası, kendisine yaptırım uygulayan ülkelerden gaz tedariki için ödemelerini rubleyle yapmasını istemişti. Buna uymayan ülkelere gaz tedarikinin kesileceğini açıklamıştı.

Gazın kesileceğinin açıklanmasının ardından açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, anlaşmanın detaylarını bilmediğini, gazın neden kesildiğini Gazprom'un açıklaması gerektiğini kaydetti.

Gazın kesilmesinin sebebi olarak; Finli şirketin ödemeyi ruble ile yapmayı kabul etmemesi gösterildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 145
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne ya
    Cevapla
  • Turka 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha.. Finlandiya da Putin'in haftalardır tehditlerine rağmen NATO başvurusu yaparken gazının kesilebileceğini ve alternatif tedarik kaynaklarını da hiç düşünmemiştir. Öyle ya Finlandiya'nın ekonomisinin ülkemizden bile beter durumda olmasının yegane sebebi aptal olmalarıdır!!! Toplumların kötülüklerini eleştirirken olumlu işlerini de örnek alabilmeyi ne zaman öğrenebilirsek o zaman biz de gelişmeye başlarız. Mesela İskandinavların pkk/ypg diyaloğunu Rusların da özellikle Suriye de yaptığını görebiliyor muyuz??? Ele geçirilen rus yapımı silahları medya önüne çıkarmak yemiyor değil mi?? "Allah, riyakarlığı sevmez."
    Cevapla
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşasin rusya..... batsin ABD
    Cevapla
  • yaşasın turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'deki Türk askerini vuran Ruslar Türklerin intikamini ukranyadaki bayraktar Sihalar işi bitirdi iyi bayraktar var
    Cevapla
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    o sihalar ruslar suriyede de türk askerlerini vuruken ne işe yarıyordu diye sormazlar mı adama
    Cevapla
  • Gazcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ye ucuza versin bari..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira