Son dakika haberi: Türkiye'den veto yiyen Finlandiya'ya bir kötü haber de Rusya'dan...

Son dakika haberi... NATO üyelik başvurusu yapan ancak Türkiye'nin vetosu ile karşılaşan Finlandiya'ya bir kötü haber de Rusya'dan geldi. Rusya'nın ruble ile ödeme yapmayı kabul etmeyen Finlandiya'ya gaz akışını durdurduğu açıklandı.

GİRİŞ 21.05.2022 10:46 GÜNCELLEME 21.05.2022 12:25
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rus enerji şirketi Gazprom, Finlandiya’ya doğal gaz sevkiyatının tümüyle durdurulduğunu bildirdi.

Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada, Finlandiyalı doğal gaz şirketi Gasum’un, Rus gazı sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadığı belirtildi.

NATO'ya girmek için Türkiye'ye yalvaran İsveç ile ilgili inanılmaz gerçek: 400 PKK'lıyı...NATO'ya girmek için Türkiye'ye yalvaran İsveç ile ilgili inanılmaz gerçek: 400 PKK'lıyı...

Tytti Tuppurainen NATO yakarışı: Türkiye her şeyi açıklamaya hazırız!Tytti Tuppurainen NATO yakarışı: Türkiye her şeyi açıklamaya hazırız!

Ukraynalı askerlerin eşleri ve annelerinden Erdoğan'a: Putin'i ikna edebilecek tek güç!Ukraynalı askerlerin eşleri ve annelerinden Erdoğan'a: Putin'i ikna edebilecek tek güç!

GAZPROM FİNALNDİYA'NIN YÜZDE 70'İNİ TEDARİK EDİYORDU

1 Nisan’dan itibaren Rus gazı için ödemelerin rubleyle yapılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, söz konusu ödeme yapılmadığı için Gasum ve Finlandiya’ya yönelik doğal gaz sevkiyatının bugün tümüyle durdurulduğu kaydedildi.

Gazprom, geçen yıl Finlandiya’nın tükettiği doğal gazın yaklaşık yüzde 70’ini tedarik etmişti.

Finlandiya şirketi Gasum’dan dün yapılan açıklamada, doğal gazın bugün kesileceği ve şirketin söz konusu duruma hazırlıklı olduğu duyurulmuştu.

INTER RAO DA ELEKTRİK SAĞLAMAYACAĞINI DUYURMUŞTU

Rusya'nın en büyük elektrik üretim ve dağıtım şirketi Inter RAO da geçen hafta, ödeme alamadığı gerekçesiyle Finlandiya'ya artık elektrik sağlamayacağını açıklamıştı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Moskova, AB üye ülkeleri de dahil olmak üzere "dost olmayan ülkelerden" müşterilerinden, Batı'nın merkez bankasına yönelik mali yaptırımlarından kaçınmanın bir yolu olarak Doğalgaz için ruble ödemesini istemişti.

Sosyal medyayı sallayan tokat sonrası genç sporcudan şaşkına çeviren açıklama!Sosyal medyayı sallayan tokat sonrası genç sporcudan şaşkına çeviren açıklama!Ve benzine indirim geldi: Pompaya yansıdı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de ne kadar?Ve benzine indirim geldi: Pompaya yansıdı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de ne kadar?

Yeni talimatlara ulaşıldı: Wifi üzerinden TNG programını kullanın!Yeni talimatlara ulaşıldı: Wifi üzerinden TNG programını kullanın!

Finlandiya'nın devlete ait enerji şirketi Gasum, Finlandiya'yı Estonya'ya bağlayan Balticconnector boru hattı yoluyla diğer kaynaklardan gelen açığı kapatacağını ve benzin istasyonlarının normal şekilde çalışacağının garantisini verdi.

Şirket yaptığı açıklamada, "Gasum'un tedarik sözleşmesi kapsamında Finlandiya'ya doğal gaz tedariki kesildi" dedi.

Gasum cuma günü yaptığı açıklamada, Rus gaz devi Gazprom'un ihracat kolu Gazprom Export tarafından arzın bu sabah durdurulacağını bildirdiğini söyledi.

RUS GAZI YERİNE YÜZER LNG TERMİNALİ KİRALADILAR

Diğer yandan ülkenin doğal gaz iletim operatörü Gasgrid Finland Oy, kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı.    



Yapılan açıklamada "Exemplar, Finlandiya'nın arz güvenliğini sağlarken aynı zamanda Baltık Denizi bölgesinin ihtiyaçlarına daha geniş bir şekilde hizmet edecek" ifadeleri kullanıldı.

10 yıllığına kiralanan yüzer LNG terminal gemisi Finlandiya ve Estonya'nın Rus boru hattı gazına olan bağımlılıklarından kurtulmalarını sağlayacağı vurgulandı.

Kiralanan geminin depolama ve tedarik kapasitesi hem Finlandiya hem de Estonya'nın gaz ihtiyaçları için yeterli olduğu ve gemiye ayda 2-3 kez LNG yüklendiği belirtildi.

KAYNAK: AA / AJANSLAR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Potenn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hakkından poten gelir
    Cevapla
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi oldu isvec ve finlandiya beter olsun ...darisi hollanda ,belcika ve almanyanin basina
    Cevapla
  • ayrık otu 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz içindeki tarafsız avrupa lı devlet hayranlarına saygı ile sunulur.
    Cevapla
  • Kim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini dünyanın efendisi sanan ırkçı batıya Bi Rus tokadı lazımdı zaten:)))
    Cevapla
  • N.Oze 1 yıl önce Şikayet Et
    Hattini bildirdin torer desdekcisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle