ABD dahil 5 ülke, Rusya'yı protesto etmek için APEC toplantısını terk etti

ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Japonya ve Avustralya temsilcileri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını protesto etmek amacıyla Tayland'da düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısını terk etti.

ABD dahil 5 ülke, Rusya'yı protesto etmek için APEC toplantısını terk etti
ABD dahil 5 ülke, Rusya'yı protesto etmek için APEC toplantısını terk etti
GİRİŞ 21.05.2022 15:24 GÜNCELLEME 21.05.2022 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Asya-Pasifik bölgesinin ticaret bakanları ve diğer ülke temsilcileri, iki gün sürecek Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirilen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi (APEC) konferansının açılış etkinliğinde bir araya geldi. Ancak sabah saatlerinde gerçekleştirilen oturumda Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov söz alınca Japonya, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelandalı bakanlar, salonu terk etti. Bakanların Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını protesto etmek için böyle bir karar aldığı aktarıldı.ABD dahil 5 ülke, Rusya'yı protesto etmek için APEC toplantısını terk etti

 

TOPLANTININ GÜNDEMİ, COVID-19 SONRASI TOPARLANMA SÜRECİ

APEC Ticaret Bakanları, korona virüs salgınına karşı getirilen kısıtlamaların hafifletilmesiyle 3 yıl sonra ilk kez yüz yüze bir araya geldi. Toplam 21 ülkenin katılım sağladığı toplantının gündeminde Covid-19 sonrası dönemde ticaret ve yatırımın teşviki, özellikle bölgede serbest ticarete giden yollar üst sırada yer alıyor. Gündemdeki diğer konular arasında gıda güvensizliği, yüksek enerji fiyatları ve turizmin yeniden başlaması yer alıyor.

Tayland Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit açılış konuşmasında, "Bu yılki APEC Ticaret Bakanları toplantısının sonucunun, korona virüs sonrası farklı alanlarda bölgesel ekonomik büyümenin toparlanması ve canlandırılması için politika yönünü belirlemeye yardımcı olmada önemli bir rol oynayacağını umuyoruz" dedi.

BU YILKİ EV SAHİBİ TAYLAND

Tayland hükümeti, bu yılki APEC toplantılarının ev sahipliğini yapıyor. 1989 yılında kurulan APEC, Asya Pasifik bölgesi tarafından serbest ticaret ve ekonomik iş birliğini tartışmak için bağlayıcı olmayan, fikir birliğine dayalı iş birliği temelinde faaliyet gösteriyor. APEC üyeleri, dünyanın toplam gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 60'ını ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor. Oluşumda Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Çin, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Rusya, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Tayland, ABD ve Vietnam bulunuyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    protesto ettiğiniz kadar keşke 3. dünya savaşınıda çıkarabilsez alçaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor