AB'den itiraf: Askeri stoklarımız tükendi!

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, AB’nin askeri stoklarının Ukrayna’ya yapılan sevkiyatlar nedeniyle tükendiğini belirtti.

AB'den itiraf: Askeri stoklarımız tükendi!
AB'den itiraf: Askeri stoklarımız tükendi!
GİRİŞ 23.05.2022 18:16 GÜNCELLEME 23.05.2022 18:19
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Ukrayna’ya askeri yardımımız sonucu stokların tükenmesi, eksikliklerimizin en bariz örneği” ifadesini kullandı.

AB’nin askeri kaynaklarındaki azalmayı etkileyen diğer nedenler arasında, kemer sıkma politikaları sonucu savunma bütçesinde yaşanan azalmayı gösteren Borrell, AB üyelerinin savunma harcamalarının 2008 krizinden bu yana düşmeye başladığını, 2014’te en düşük seviyeye ulaştığını ve ancak şimdi kriz öncesi seviyelere geri döndüğünü söyledi.

1999-2021 döneminde ABD’nin savunma harcamasının yüzde 66, Rusya’nın da yüzde 292 artarken AB’nin aynı dönemdeki toplam savunma harcamalarının sadece yüzde 20 arttığını dile getiren Borrell, “Sadece daha fazla harcama yapmaları değil, daha fazla parçalanmayı önlemek için birlikte olmaları son derece önemli” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman dev silah fabrikalari üretmeye basladi tehlikeli gelisme bu silahlar nazi lerin eline gecerse darbe ile bizi almanyada yakarlar almanyanin silah üretmesi yasaklanmali ingiltere fransa silah üretip Ukraine destek olmali
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun GAVURLAR BİRLİĞİ...... dikkat dikkat dikkat ⚠ DİKKAT Bizi bu gavurlar birliğine kim sokmak istiyor ve kimler bunlara oy veriyor çok iyi düşünüp analiz edin sonra oy verin çünkü ahirette yanlış verilen oyların hesabı çok çetin olacaktır.....
    Cevapla
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    9. Ayda Rusyanin Füzesi ve Mermisi biter.. Yüzlerce Füze ve Mermi atmasi birkac saat sürer Fakat üretmesi Aylari alir.. 9. Ayda Rusyanin Elinde sadece Atombombalari kalir (!) ya teslim olacak veya Atombombasi atacak.. Bu Savasin Kazanani olmayacak.!! Yol yakinken, Bu Savastan herkes vaz gecsin ve Türkiyede (Istanbul) Baris anlasmasini imzalasinlar.
    Cevapla
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna da savaş görüntüleri çok komik adam almış koca tank savaşı duvarın arkasına saklanmış rast gele atıyor sonra sırıtıyor binlerce bomba milyonlarca dolar boşa savaş 2,sene sürse Avrupa'da ABD ve AB de ve natodaki tüm bombaları bunlar 10 yıl kullanılacak malzemeyi 2yilda bitirir ruslarda aynı umarim tüm Avrupa batar.
    Cevapla
  • Erol 09 1 yıl önce Şikayet Et
    Sirtinizi Amerkaya dayarsaniz ,savunmayi onlara birakip onlarin köpegi olursaniz sonuc bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor