Duterte'den Putin'e salvo: Ben suçluları öldürüyorum, çocuk ve yaşlıları değil

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya saldırısına ilişkin sert sözler söyledi. Duterte "Ben suçluları öldürüyorum, çocuk ve yaşlıları değil" dedi.

Duterte'den Putin'e salvo: Ben suçluları öldürüyorum, çocuk ve yaşlıları değil
Duterte'den Putin'e salvo: Ben suçluları öldürüyorum, çocuk ve yaşlıları değil
GİRİŞ 24.05.2022 10:33 GÜNCELLEME 24.05.2022 10:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sık sık bir idol ve arkadaş olarak nitelendiren Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, birçok ülkeyi sarsan küresel petrol fiyatlarındaki artıştan üç aylık savaşı sorumlu tuttuğu sözlerinde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik eleştirisini de ilk kez dile getirdi.

Duterte, Rusya Devlet Başkanı'nı kınamadığını vurgularken, Putin'in işgali "özel bir askeri operasyon" olarak etiketlemesine karşı çıktı. Bunun egemen bir ulusa karşı yürütülen geniş çaplı bir savaş olduğunu söyledi.

Duterte, Kabine üyeleriyle gerçekleştirdiği ve televizyonda yayınlanan toplantıda, "Pek çok kişi Putin ve benim ikimizin de katil olduğunu söylüyor. Uzun zamandır size bazı Filipinlileri gerçekten öldürdüğümü söyledim. Ama ben suçluları öldürürüm, çocukları ve yaşlıları öldürmem. İki farklı dünyadayız" dedi.

"HER ŞEYİN KONTROLÜ SENDE"

Putin'e "arkadaş" diye hitap eden Duterte, onları yerleşim bölgelerine bombalamayı ve topçu atışlarını durdurmaya ve bir bombardıman başlatmadan önce masum sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesine izin vermeye çağırdı. Duterte çağrısında "Her şeyin kontrolü sende. Her ne ise, orada gerçekten kargaşayı sen başlattın, o yüzden askerlerini sıkı bir şekilde kontrol et. Bir öfke içindeler" diye konuşurken, Ukrayna'daki savaşın şiddetlenerek küresel istikrarsızlığı alevlendirmeye devam etmesi nedeniyle ülkesinin petrol arzının istikrarından endişe duyduğunu da söyledi.

İnsan hakları grupları, 6 yıllık çalkantılı görev süresi sona erdiğinde 30 Haziran'da görevi bırakan Duterte'nin görevdeki son gününe kadar devam etme sözü verdiği uyuşturucu ile mücadele sürecinde bugüne kadar yüksek bir zayiat olduğunu ve çocuklar da dahil olmak üzere masum insanların öldürüldüğünü söylüyor. Duterte, görevi sona erdiğinde çok sayıda dava ile karşılaşmayı beklediğini söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende aynı... sun. Suçluları öldürüyormuş. Ya sana muhalif olanlara çokmu iyi davranıyorsun. Zalim zalimdir.
    Cevapla
  • giray 1 yıl önce Şikayet Et
    duterte gibi adam olmazsa Filipinler ayakta kalmaz .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında