Rusya, Morgan Freeman'ın ülkeye girişini yasakladı

Rusya, ABD Başkanı Joe Biden dahil 963 Amerika vatandaşının ülkeye girişine yasak getirmişti. Ambargo uygulanan isimlerden birinin de aktör Morgan Freeman olduğu anlaşıldı.

Rusya, Morgan Freeman'ın ülkeye girişini yasakladı
Rusya, Morgan Freeman'ın ülkeye girişini yasakladı
GİRİŞ 24.05.2022 15:20 GÜNCELLEME 24.05.2022 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı hafta sonu yayımladığı bir listede, 963 ABD vatandaşının ülkeye girmesini yasakladı. The Indepedent gazetesinin haberine göre, ünlü aktör Morgan Freeman da Rusya'ya giriş yasağı getirilen isimler arasında.

Biden'ın Rusya'ya girişi yasaklandıBiden'ın Rusya'ya girişi yasaklandı

Freeman'ın listeye alınması 2017 senesinde ABD'de yayınlanan bir kamu spotuna dayanıyor. "The Committee to Investigate Russia (Rusya'yı denetleyen Komite)" adlı kuruluş için çekilen videoda Freeman, Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine karıştığını söylemişti.

Morgan Freeman

FREEMAN'IN PUTİN'İ HEDEF ALAN SÖZLERİ

Freeman ilgili videoda, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kast ederek, "Saldırıya uğradık. Savaştayız. Şu film senaryosunu hayal edin: Eski bir KGB ajanı, vatanının çöküşüne kızgın bir şekilde intikam için bir yol belirler. Kaostan faydalanarak, Soviyetler Birliği sonrası Rusya'nın kademelerinde yükselir ve cumhurbaşkanı olur. Otoriter bir rejim inşa ederek, gözünü baş düşmanına diker: ABD" şeklinde konuşmuştu.

John McCain

LİSTEDE, HAYATINI KAYBETMİŞ ABD'Lİ SENATÖRLER DE BULUNUYOR 

"Esaretin Bedeli" ve "Yedi" gibi kült filmlerle tanınan 84 yaşındaki oyuncunun yanı sıra, Kremlin'in kara listesinde ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve yönetmen Rob Reiner da bulunuyor. Listede ayrıca hayatını kaybetmiş olan ABD'li senatörler John McCain, Harry M Reid ve Orrin G Hatch'in isimleri de var.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Kohapik 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber de "Esaretin Bedeli" ve "Yedi" gibi kült filmlerle" diye belirtilmiş, kült kelimesi tapınma anlamına geldiği için müslüman bir toplumun okuyacağı haberler için kullanılamaz. Her nekadar kült filmler denilerek aşırı derecede saygı duyulacak filmler anlamı verilmek istensede, hiç bir eser aşırı saygıyı hakedecek kadar kült ile tanımlanamaz. Müslüman bir kişi kullanacağı kelimeleri, Allah 'ın izni olmadan birseyin olmayacağını bilerek kullanmalıdır.. kasti birşey olduğunu düşünmüyorum ama yinede kült kelimesi Müslüman toplum için iyi birşey değildir. Her müslüman konuşurken kelimeleri dikkatli kullanmak zorundadır.
    Cevapla
  • Maruf 1 yıl önce Şikayet Et
    Desenize Freeman'ın hayatı kaydı. Rusya'ya girişi yasaklanmış. Felaket. Neyse ki Mars'a gitmesi serbest.
    Cevapla
  • Turkoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmislar, tarih adni din adini bu adam güzel geziyir ama bilgiler ABD gidiyor aslinda Rusya tamamen hakli bence, yaptigi savas sucu ayri bir konu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı