İspanya: İsveç ve Finlandiya Madrid'deki NATO Zirvesi'ne katılacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO'ye üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'nın haziran sonunda Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'ne katılacaklarını açıkladı.

İspanya: İsveç ve Finlandiya Madrid'deki NATO Zirvesi'ne katılacak
İspanya: İsveç ve Finlandiya Madrid'deki NATO Zirvesi'ne katılacak
GİRİŞ 24.05.2022 15:48 GÜNCELLEME 24.05.2022 15:48

Dünya Ekonomik Forumu Davos Zirvesi'nde konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 29-30 Haziran'da Madrid'de düzenlenecek NATO Zirvesi'ne İsveç ve Finlandiya'nın katılacağını söyledi.

NATO'nun geleceği ve Avrupa Birliği'nin istikrarı için İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımının çok önemli olduğunu söyleyen Sanchez, "Müttefiklerin duygu ve siyasi iradeleri bu ülkeleri kabul etmektir. İspanyol hükümeti her iki ülkeyle olan taahhüdünü yerine getirmek için ulusal parlamentosundaki süreci hızlandıracaktır" dedi.

Sanchez, Madrid'deki zirvede NATO'nun 2030 yılına kadar olan süreçteki yeni stratejik konseptinin tanımının yapılacağını, ayrıca Sahra Altı Afrika'daki durumun ele alınması gerektiğini ifade etti.

İspanya Başbakanı, "Zirvede, Putin'e karşı koyma ve NATO stratejisini dikkate alma konusundaki konumu hakkında Rusya'ya sağlam bir mesaj iletmek şart" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap