Kritik görüşme sırasında duyuruldu: O mağarada ele geçirildi!

Türkiye heyeti, İsveç ve Finlandiya heyetleri ile NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak için bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşme sırasında MSB'den kritik bir açıklama geldi.

GİRİŞ 25.05.2022 14:00 GÜNCELLEME 25.05.2022 16:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler bugün 13.00'te başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmelere katılan İsveç ve Finlandiya heyetleri, dün gece saatlerinde Ankara'ya geldi.

Türkiye heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık ediyor.

İsveç ve Finlandiya ise görüşmeye, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlıklarında katılıyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE BAĞLI VAKIF VE DERNEKLERİN KAPATILMASI İSTENECEK

Türkiye, görüşmelerde YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olduğunu delilleriyle birlikte sunacak. Bu iki örgütün ayrı olduğu argümanı kabul edilmeyecek.

Terör örgütü PKK/YPG'nin yanı sıra FETÖ'ye bağlı vakıf ve derneklerin kapatılması istenecek.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN İSVEÇ SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ!

Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin görüşmesi sırasında MSB'den çok önemli bir açıklama geldi. MSB, Pençe Kilit Operasyonu kapsamında ele geçirilen mağarada İsveç yapımı tanksavar silahı AT-4 de ele geçirildiğini açıkladı.

Teröristlerin 5 askeri şehit ettiği hain saldırısı sonrasında Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen devam ediyor.

İsveç Başbakanı PKK'ya destek verdiklerini inkar ettiİsveç Başbakanı PKK'ya destek verdiklerini inkar etti

Sıkıştırıldıkları mağarada ‘teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup teröristi etkisiz hale getiren komandolar, bölgede başka mağaralar da tespit etti.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin tek tek inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandığı çok sayıda mühimmat, silah ve araç-gereç ele geçirdi. Mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu.

Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken, bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar dikkat çekti.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27
  • ismail hakki efendi 3 ay önce Şikayet Et
    KARDESLERIM 56 YILDIR ISVECTEYIM BUNLAR KALLETIR PKK YA HER DESTEGI VERIYORLAR SAKIN NATOYA EVET DEMEYIN Sakin kallaes bunlar
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize YÜZSÜZCE gelip, Ülkemizi PİSLETMİŞLER.. Onlar burada YÜZSÜZCE bizim ile görüşürken, Ülkelerinin televizyonlarında Pkk ile ropörtaj yapıyorlar.. Bunlar BU KADAAAR KALLEŞŞŞŞ...
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve Finlandiya ya Onay mı...ASLA.. ASLA.. ASLA..
    Cevapla
  • Eğrisi doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç yormasın Türkiye kendini değmez bunlar ha hu derler NATO ya giresiye kadar yine aynı değişmezler en iyisi veto etmek finlandiyayı bilmemde isveçten dost olmaz
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet erozan nato uyeliği icin gecen gun isvecten finlandiyadan gelen tutist sayilirini verip ...turizm ne olacak diye sormustunya....şimdi soruyorum dün 5 aslan parcasi isvecin pkkypg ye gonderdiği bazukalarla sehit edildi ....vicdanin varmi varsa rahatmi ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!