İsveç Başbakanı PKK'ya destek verdiklerini inkar etti

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, PKK'ya destek verdiklerini inkar ederek herhangi bir terör örgütünü finanse etmediğini ya da silahlandırmadığını belirtti. Terör örgütü PKK'nın mağaralarından daha önce İsveç yapımı silahlar çıkmıştı.

İsveç Başbakanı PKK'ya destek verdiklerini inkar etti
İsveç Başbakanı PKK'ya destek verdiklerini inkar etti
GİRİŞ 25.05.2022 15:09 GÜNCELLEME 25.05.2022 15:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye, İsveç'in NATO'ya üye olmasına karşı tutumunu sürdürdüğü gibi, Stockholm yönetimi de PKK ile ilişkisini inkar ediyor. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye'nin Stockholm'un PKK'ya destek verdiği yönündeki suçlamalarına yanıt verdi.

"PARA GÖNDERMİYORUZ, SİLAH VERMİYORUZ"

Andersson, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Terör örgütlerine elbette para göndermiyoruz, silah da vermiyoruz" ifadelerini kullandı. Andersson, "Türkiye ile görüşmeler şu anda devam ediyor ve bu görüşmelerin sürmesini bekliyoruz" dedi.

Finlandiya ve İsveç heyetlerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek görüşmeler bugün başladı.

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI İSVEÇ YAPIMI SİLAHLAR

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği Ankara'nın vetosuyla karşı karşıyla kalmıştı. Türkiye hükümeti, söz konusu ülkeleri silahlı terör örgütlerine yardım sunmakla suçlamıştı.Türkiye'nin tutumunu destekleyen bir gelişme de PKK'ya ait mağaraların bulunduğu bölgede yaşandı.

Pençe Kilit Operasyonu kapsamında, teröristler tarafından kullanılan mağarada, çeşitli çapta silah ve mühimmatın yanı sıra İsveç yapımı tanksavar silahı AT-4 de dikkat çekti.

 

KAYNAK: SPUTNİK, AA
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 4
  • Muso 3 ay önce Şikayet Et
    Tamm terör örgütlerine para göndermiyor ve silah vermiyor. Ama PKK demiyor. Bizimle dalga geçiyor. Bu iki ülke asla natoya girmemeli. Rusyanın nefesini boynunda hissetsinler. Onca şehidi boşuna vermiyoruz. İki kelimeyle kandıramazsınız. Bulunan bu silahlar nerden geldi. Sizin imalatınız. Kafir sürüsü
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç yalancı ve sinsi bir ülkedir. Teröristlerin onur konuğu olduğu bir ülkedir.
    Cevapla
  • Ylmz 1 yıl önce Şikayet Et
    Akilli olun durumu birdaha evrensel düşünün. Tabiricaizse dünyaya at gözlüğüyle bakmayın
    Cevapla
  • Ylmz 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz 500 milyonluk avrupa ucbes tane Avrupa'daki pkk lilari güya siyasallastirip turkiyeye karşı dama taşı gibi kullanmakla ne kazanırsınız bilmemki.ne inat söylersiniz 300 milyon türkü neden karşınıza alırsınız. Aptalmisiniz siz.kimle yasayacaksiz ne kazanacaksınız.yarin Afrika ayağa kalkarsa koca kıta isligiyla gürültüsüyle boğar.o zaman turklerin dostluğunu mumla ararsiniz.dost aci söyler misali malmisiniz kafanız beyniniz islemiyormu. Anlayana sivrisinek saz.bu dunya 7 milyar insanıyla herkesin dünyası. Ayrıca pkk olmayan Kürtte bizim.pkk larda akilli olsalar avrupaya oyuncak olmazlar azcık akillari varsa.bu hal gidişat hayır getirmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler