Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-16 sürecinin normal seyrinde ilerlediğini, İsveç ve Finlandiya mevzusunu kast ederek; NATO ile ilgili konuların bu gündemin dışında olduğunu, herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığını söyledi

Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Söz konusu değil
Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Söz konusu değil
GİRİŞ 24.05.2022 13:10 GÜNCELLEME 24.05.2022 14:01
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Resmi temaslar için İsrail'e oradan da Filistin'e geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-16 sürecinin normal seyrinde ilerlediğini, İsveç ve Finlandiya mevzusunu kast ederek; NATO ile ilgili konuların bu gündemin dışında olduğunu, herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığını söyledi.

İsrail'le normalleşme için de Çavuşoğlu, "Normalleşme sürecine girdik. İsrail ile karşılıklı büyükelçi atamayı konuşacağız" dedi.

15 yıl sonra bir ilk: Çavuşoğlu İsrail'de15 yıl sonra bir ilk: Çavuşoğlu İsrail'de

"YAZILI MUTABAKAT İSTEDİK"

İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine ilişkin ise, "Finlandiya ve İsveç'in heyet göndermek istedi. Cumhurbaşkanımız da 'Bizim her zaman önceliğimiz diplomasidir' diyerek bu teklifi kabul etti. Heyet bugün Ankara'ya inecek, yarın da görüşme olacak. Ankara'daki heyet bugün kendi içinde bir değerlendirme yapacak. Taleplerimiz ne, PYD YPG nasıl bir örgüt, bunlara ilişkin belgeleri hazırlıyoruz. Savunma ile ilgili ambargoların kaldırılması taleplerimiz arasında olacak. Somut adımlar bekliyoruz temennilerle ilerleyemeyiz. İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Metin k 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazılı mutabakata anlaşmaya uymayanlara agır tazminatlar ödemesi hakkında şerh olmalı.
    Cevapla
  • Acı gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    birşey deniyoruz bakalım tutacakmı. gündemde kalmak cok önemli bazileri icin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Orduya hikayemi diyorsun modernizasyon diye birsey var sadece ucakla ilgili degil gecis surecinde var olan f16 larin en guncel versiyonunu almak neden zoruna gitti hemen orduyu kucumseme yada hukumete iftira yolunu sectinin sayin herb...log ne cok bikiyorsunuz feratsette o bicim ferasetti fesatlikmi tartisilir..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ses sen ol bosver senden akilli milyon insan var hem ulkede hem hukumette hem brokratlarda hersey dengeli sebeb sonuclari analiz edilerek gerekirse atar yapilir gerekirse alttan alinir....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi derinlik felan kelimelere bak :))) sanki cok derin manalar yuklu yorum yapmis beyefendi...bombos ilkokul seviseyesinde ...amac sadece algi yapmak hukumet dusmanlarinin temel taktigi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi