15 yıl sonra bir ilk: Çavuşoğlu İsrail'de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında İsrail'e gitti. Bu, 15 yıl sonra bu düzeydeki ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti. Çavuşoğlu daha sonra; Filistin'in Ramallah kentine geldi.

15 yıl sonra bir ilk: Çavuşoğlu İsrail'de
15 yıl sonra bir ilk: Çavuşoğlu İsrail'de
GİRİŞ 24.05.2022 12:22 GÜNCELLEME 24.05.2022 14:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu taşıyan uçak, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na indi. Çavuşoğlu, burada İsrailli yetkililer tarafından karşılandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Çavuşoğlu'nun ziyaretinin "iki ülke ilişkilerinin yeniden ısınması açısından çok önemli olduğunu" söyledi:

"Çavuşoğlu'nun ziyareti iki ülke ilişkilerinin yeniden ısınması sürecinin bir parçası olarak gerçekten çok önemli."

DAHA SONRA RAMALLAH'A GEÇTİ

Filistin ziyareti kapsamında Tel Aviv'den Ramallah kentine gelen Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanlığına geçti.

FİLİSTİN İLE ATILACAK ORTAK ADIMLAR

Çavuşoğlu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasında ev sahibi mevkidaşı Riyad el-Maliki ile baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmelerde ikili ticaretin artırılmasının yolları ele alınırken, haziran sonunda Türkiye-Filistin Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı yapılması kararlaştırıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde bir sanayi bölgesi inşa etme projesi de değerlendirildi. Ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin makamlarıyla iş birliğini artırmasının gündeme geldiği paylaşıldı. Görüşmede, Filistin ekonomisinin desteklenmesinin yolları, Filistin ekonomisinin canlandırılması için alınacak tedbirlerin yanı sıra Mescid-i Aksa'daki durum ele alındı.

Görüşmenin ardından tarafların Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı'na geçtiği belirtildi.

Filistinli mevkidaşı Maliki ile ikili görüşme yapacak Çavuşoğlu, Türk üniversitelerinden mezun Filistinlilerle bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da bir araya gelmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu yarın da İsrail'de Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ikili ve heyetler arası görüşme yapacak. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişinde bulunulması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevlüd Çavuşoğlu MÜKEMMEL bir Devlet Adamı
    Cevapla
  • erdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    zeki kardes ne yapacaktik ya herseyin bir zamani var etrafimiz ates cemberi akilli olmamiz lagzim
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sözlerimizi yedik....Doğalgaz taşır üç kuruş alırız diye....
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen ne diyon be
    Cevapla
  • müslim 1 yıl önce Şikayet Et
    One minute !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…