Mark Zuckerberg'e Cambridge Analytica skandalıyla ilgili suçlama

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica veri skandalında doğrudan rol oynadığı gerekçesiyle dava edildi.

Mark Zuckerberg'e Cambridge Analytica skandalıyla ilgili suçlama
Mark Zuckerberg'e Cambridge Analytica skandalıyla ilgili suçlama
GİRİŞ 24.05.2022 23:11 GÜNCELLEME 24.05.2022 23:11

Washington DC Başsavcısı, İngiltere merkezli danışmanlık firmasının, 70 milyondan fazla ABD'li Facebook kullanıcısının verisinin toplanmasına izin verildiğine dair suçlamalara Zuckerberg'i dahil etti.

Başsavcı Karl Racine, "Zuckerberg, Facebook'ta sadece bir figür değil; şirketin aldığı neredeyse her karara kişisel olarak katılıyor." dedi.

Racine, Zuckerberg için ceza ve tazminat talebinde bulundu.

Facebook'un ana şirketi Meta ise ilgili suçlamaya henüz yanıt vermedi.

Cambridge Analytica, toplam 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini yasa dışı şekilde toplamakla suçlanmıştı. Verilerin, 2016 ABD başkanlık seçimlerini manipüle etmek için kullanıldığı iddia edilmişti.

KAYNAK: AFP, SKY NEWS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?