Viktor Orban, ülkede OHAL ilan etti!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle gece yarısından itibaren Macaristan’da OHAL ilan etti.

Viktor Orban, ülkede OHAL ilan etti!
Viktor Orban, ülkede OHAL ilan etti!
GİRİŞ 25.05.2022 07:04 GÜNCELLEME 25.05.2022 07:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Macaristan’da 3 Nisan'da yapılan genel seçimi üst üste dördüncü kez kazanan Başbakan Viktor Orban, yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle gece yarısından itibaren Macaristan’da OHAL ilan etti.

Orban sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Macaristan hükümetinin komşu ülke Ukrayna'daki savaşın meydana getirdiği zorluklara daha hızlı yanıt verebilmek için acil durum yetkilerini üstleneceğini ifade etti. "Dünya bir ekonomik krizin eşiğinde" ifadelerini kullanan Orban, Macaristan'ın Ukrayna'daki savaşın dışında kalması ve "ailelerin mali güvenliğini koruması" gerektiğini aktardı. Orban, hükümetin acil durum kapsamındaki ilk önlemlerini yarın açıklayacağını belirtti.

Genç Demokratlar Birliği (Fidesz) Partisi’nin lideri Orban, 3 Nisan’daki genel seçimlerde parlamentoda 3’te 2 çoğunluğu kazanmıştı. Orban, 12 yıllık görev süresi boyunca yetkilerini kademeli olarak artırırken, Avrupa Birliği (AB) ve insan hakları grupları tarafından sık sık eleştiriliyor.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ert 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın asi çocuğu AB nin insanlık dışı uygulamalara haksızlıklara ülkesine müdahaleye dimdik durdu. Ab ve ABD Ukrayna Savaşı'nın bitmesini istemez çünkü bu asi ülkelere Rusya üzerinde baskı oluşturmak ve AB ye köle yapmak dertleri.
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis den yetrince nasihat almış anlaşılan.
    Cevapla
  • Döşemeci Cemşit 1 yıl önce Şikayet Et
    Başınız dertte evlat. AB'yi tokat manyağı yapmak için seni kullanacak bebek katilleri. Yılan adası 10 km ötede. Hazırlanın sıkı bir füze geliyor...Yanlışlıkla canım yanlışlıkla....
    Cevapla
  • ERDAL 1 yıl önce Şikayet Et
    adam akıllı vatanını milletini düşünüyor helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı