Rusya'dan 'kayyum' kararı

Rus milletvekilleri, Rus kuruluşlarının Moskova'nın Ukrayna'daki eylemlerine karşı piyasadan ayrılan yabancı şirketleri devralmasına izin verecek bir yasa tasarısına ilk onayı verdi.

Rusya'dan 'kayyum' kararı
Rusya'dan 'kayyum' kararı
GİRİŞ 25.05.2022 09:56 GÜNCELLEME 25.05.2022 09:56

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya on binlerce asker göndermesinden bu yana, çok sayıda yabancı şirket, Rusya'daki mağaza ve fabrikaların geçici olarak kapatıldığını duyurdu veya tamamen ayrıldıklarını açıkladı.

Parlamentonun alt meclisi (Duma) tarafından ilk görüşmesi kabul edilen yasa tasarısı, devlet kalkınma bankası VEB'nin veya bir komisyon tarafından onaylanan diğer kuruluşların, özellikle yabancı mülkiyeti yüzde 25'i aşan Moskova'nın düşmanca davranan olarak kabul ettiği ülkelerin şirketlerinde kayyım yönetimi olarak hareket etmesine izin verecek.

Interfax'ın bildirdiğine göre, yasa tasarısı, sosyal açıdan önemli mallar üreten şirketler gibi, dış yönetimin uygulanabileceği yedi kriterden bahsediyor, ancak bunun güncellenmesi için bir alan var.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?