Salah Abdülal: Türkiye sayesinde başardık

Sudan Ticaret Odaları Birliği Genel Sekreteri Salah Abdülal, Sudan ihracatının Türkiye pazarlarına ve Türkiye aracılığıyla Avrupa pazarına girdiğini ifade ederek, Türkiye ile Sudan arasındaki ticari iş birliğini artırma arzusunu vurguladı.

Salah Abdülal: Türkiye sayesinde başardık
Salah Abdülal: Türkiye sayesinde başardık
GİRİŞ 27.05.2022 06:57 GÜNCELLEME 27.05.2022 07:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sudan Ticaret Odaları Birliği Genel Sekreteri Vifak Salah Abdülal, ülkesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması için çabaladıklarını bildirdi.

Abdülal, Sudan'ın başkenti Hartum'daki Ticaret Odaları Birliği binasında, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Göktuğ Bayrı'yı kabul etti.

Görüşmede, Sudan ihracatının Türkiye pazarlarına ve Türkiye aracılığıyla Avrupa pazarına girdiğini ifade eden Abdülal, toplantıda Türkiye ile Sudan arasındaki ticari iş birliğini artırma arzusunu vurguladı.

Sudan Ticaret Odaları Birliği Genel Sekreteri Vifak Salah Abdülal (solda), Sudan'ın başkenti Hartum'daki Ticaret Odaları Birliği binasında, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Göktuğ Bayrı'yı (sağda) kabul etti.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE GİREBİLDİK"

Abdülal, iki ülke arasındaki ticaret hacminin nasıl artırılacağının istişare edildiği toplantıda, Türkiye'nin de desteğiyle Türkiye ve Avrupa pazarlarına girebilmeleri için canlı hayvan ve etlerin Avrupa standartlarına uyması konusunda ortak çalışmanın gerekliliği üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Ticaret Odaları Birliği Genel Sekreteri, Ticaret Müşaviri Bayrı'nın da kısa vadede planladıklarını belirttiği Sudan'da ticari faaliyette bulunan Türk iş sektörü ile Sudan iş sektörü arasında doğrudan ikili görüşmeler yapma konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Görüşmede, Türkiye'deki modern ve gelişmiş tarım, sanayi, makine ve teçhizatının Sudan'a ithali ve pazarlanmasının kolaylaştırılması için yapılabilecekler ele alındı.

TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Ticaret Müşaviri Bayrı, Sudan'daki özel sektörü Türkiye'de 10-12 Haziran'da gerçekleştirilecek Türk-Arap İş Zirvesi'ne davet etti.

Pamuk, susam, yem ve altının Sudan'dan ithal edilen başlıca kalemler olduğunu belirten Bayrı, "Her iki ülkenin de menfaatine olacak şekilde karşılıklı ticaret hacmini artırmak yolunda daha çok bir araya gelerek, özel sektörleri harekete geçirerek bir iş birliği ortamı oluşturmak yararlı olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca iyi işimizi iyi gördürdük devamını bekliyoruz demiş.
    Cevapla
  • mehmet yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden anlayabildin teknik ekonomik bilgilere nerden ulaştınız ulaştınız uzmanlık alanımız ticaret mi,
    Cevapla
  • zafer42 1 yıl önce Şikayet Et
    süper,Müslüman ülkelere el atmamiz gerek,isbirligi ve Müslüman birligine saglam bir sekilde tutmamiz gerek
    Cevapla
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    allaha sudana yardım etsin din iman islam versin allah sudanı korusun sudana askeri üsler derhal kurmalıyız kursaydık darbe yapamazlardı lanet olsun
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticarette kabile üstünlüğü yerine ticari kriterleri öne almalısınız kendi kendinize ancak böyle yardımcı olabilirsiniz.
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat edin. Türkiyeliyim deyip, buralarda Türkiye aleyhine çalışan çok nankör ve hain var...
    Cevapla
  • Sakarya-Karasu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    O 1 Dolar'lık satılmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
Kastamonu’da sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu