Ukrayna Başbakanı Şmihal, Almanya Kalkınma Bakanı Schulze ile görüştü

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ile bir araya geldi.

Ukrayna Başbakanı Şmihal, Almanya Kalkınma Bakanı Schulze ile görüştü
Ukrayna Başbakanı Şmihal, Almanya Kalkınma Bakanı Schulze ile görüştü
GİRİŞ 27.05.2022 22:14 GÜNCELLEME 27.05.2022 22:14

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze Ukrayna’ya düzenlediği ziyaret çerçevesinde, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile görüştü.

Başbakan Şmihal görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Ukrayna'nın, kurtarılmış bölgelerindeki altyapının mümkün olan en kısa sürede restore edilmesi son derece önemli bir konudur. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik mali destek, ülke ekonomisinin istikrara kavuşmasını sağlayacaktır” dedi.

Görüşmede geçtiğimiz hafta Berlin’de düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısının sonuçlarının tartışıldığı da belirtildi. Başbakan Şmihal’ın ayrıca görüşmede, Alman hükümetine Ukrayna'nın toparlanmasını desteklemek için özel bir elçi atanması teklifi sunduğu öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız