Çin'de şiddetli yağış: Ölü sayısı 15'e yükseldi

Çin'in Fujian ve Yunan eyaleti ile Guangxi bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükselirken, 3 kişinin kayıp durumda olduğu belirtildi.

Çin'de şiddetli yağış: Ölü sayısı 15'e yükseldi
Çin'de şiddetli yağış: Ölü sayısı 15'e yükseldi
GİRİŞ 28.05.2022 10:14 GÜNCELLEME 28.05.2022 17:19

Çin'in doğu kıyısına yakın Fujian eyaletinde aşırı yağışın, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Wuping bölge yönetiminden yapılan açıklamada, toprak kayması sonucu bir fabrika binası ile çok katlı binanın çökmesi sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağanak yağışların tarım arazilere ve yollara zarar verdiği, elektrik kesintisine yol açtığı ve aralarında güvenli bir yerde tahliye edilen yaklaşık bin 600 kişinin de bulunduğu 9 bin 700 kişiyi olumsuz etkilediği belirtildi.

Ülkenin güneybatısındaki Yunnan eyaletini vuran şiddetli yağışlarda ise can kaybını 5'e yükseldiği, 3 kişinin de kayıp durumda olduğu aktarıldı. Guangxi bölgesindeki Xincheng ilçesinde de 3 çocuğun sel sularına kapıldığı, 2'sinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İtfaiye ve kurtarma ekipleri afet bölgelerine sevk edilirken, kayıp kişileri arama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Yunnan'da etkili olan şiddetli yağışlarda dün 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat