Savaşın 95. gününde Polonya’dan Ukrayna'ya 18 obüs desteği

Polonya, Rus saldırılarına karşı Ukrayna’ya 18 adet kundağı motorlu obüs gönderdiğini duyurdu.

Savaşın 95. gününde Polonya’dan Ukrayna'ya 18 obüs desteği
Savaşın 95. gününde Polonya’dan Ukrayna'ya 18 obüs desteği
GİRİŞ 29.05.2022 20:38 GÜNCELLEME 30.05.2022 09:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları devam ederken, Polonya Rus saldırısı altındaki Ukrayna'ya askeri yardımlarını sürdürüyor.

Ukrayna'ya Rus saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana askeri yardım tedarikinde bulunan Polonya, 18 adet kundağı motorlu AHS Krab obüsü gönderdi.

Gönderilen obüslerin kullanımı konusunda Polonya ordusu tarafından 100 adet Ukraynalı askerin eğitiminin tamamlandığı da açıklanırken, Polonya'nın bu yardımı sayesinde Ukrayna'nın elinde Batı üretimi obüslerin sayısının 24'e yükseldiği belirtildi. Söz konusu obüslerin ne zaman gönderildiğini ise belirtilmedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonya değil, abd gönderiyor. Putin nazi temizliği yapıyor. Yine hamleleri beraber yapıyoruz. Avrupa Ukraynalı doldu. Kocaları savaşırken, ölüm haberi almadan kimileri Müslüman oluyor veya olmuyor koca buluyor evleniyor. Çoğu da projenin parçası olarak orda. Her şey tıkır tıkır işliyor. Sadece siz isyan etmeyin, şükretmesini bilin ve dik durun.
    Cevapla
  • 31052022 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Ukrayna savaşı kimsenin umurunda değil. Adamları gazladılar olan halka oldu aynısını Yunan göbellerine yapıyorlar şimdi MİÇO akıllı ol
    Cevapla
  • FTH 1 yıl önce Şikayet Et
    merak etme sırayla geliyor gelmekte olan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
36 bin sağlık personeli alınacak!