PKK/YPG'liler elini kolunu sallayarak geziyor

Festival adı altında terör propagandası! PKK'lılar yürüdü, Avrupa izledi. Bir taraftan Türkiye'nin tepkisine karşılık, "PKK zaten terör örgütü listemizde" diyorlar, diğer taraftan terör yandaşlarının gövde gösterisine izin veriyorlar.

GİRİŞ 31.05.2022 10:29 GÜNCELLEME 31.05.2022 10:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

PKK/YPG'li teröristler, elebaşları Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Avrupa'nın farklı kentlerinde örgüt propagandasının yapıldığı sözde etkinlikler düzenledi. Fransa'nın Marsilya kentinde dün düzenlenen etkinlikte sözde "14. Engin Sincer Festival'i" olarak adlandırılan terör eylemi için örgüt üyeleri terörist kıyafetleri giydiler, PKK/YPG paçavraları ve Öcalan fotoğraflarıyla yürüyüş gerçekleştirdiler. Sözde festival Marsilya'nın yanı sıra, Almanya'nın Lützerath, İsveç'in Stockholm, İsviçre'nin Alp Dağları, Hollanda'nın Ellemeet bölgeleri ile İngiltere ve Yunanistan'da eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Bild gazetesi Almanya'daki terör gösterisi için 'barışçıl gösteri' ifadesini kullandı. Örgüt sözde festivali 2008'den bu yana her yıl Paris'te Sarselles banliyösündeki Espace Champ de Foire Route de bulunan Refiuzniks spor tesislerinde düzenliyordu. Bu yıl ilk kez propagandanın merkezi Marsilya'ya taşındı.

YÜZ BİNLERCE EURO HARAÇ

'Engin Sincer Festivali' adı altındaki örgüt propagandasında çeşitli etkinlikler de düzenlenerek katılımcılardan 'bağış' adı altında para toplanıyor.

Örgütün bu şekilde yüz binlerce euro haraç topladığı ifade ediliyor. Türkiye, elçilik aracılığıyla Fransa'dan izahat istedi.

AİHM ÖNÜNDE TERÖRİST GÖSTERİ

İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan aynı zamanda HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu'nun kardeşi olan PKK/KCK mensubu Ecevit Piroğlu, Türkiye'ye iade edilmek üzere Sırbistan'da gözaltına alındı. Piroğlu'nun yakalanmasını protesto etmek için Strasbourg'taki AİHM önünde toplanan PKK'lılar eylem yaptı. 100 metre ileride AP ve Avrupa Konseyi'nin bulunduğu bölgede kimse PKK'lılara müdahale etmedi.

5 Ağustos 2003'de "örgüt içi hesaplaşmada öldüğü" ileri sürülen Engin Sincer 'Eve Dönüş Yasası'nı savunduğu için örgütten dışlandı. Elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla infaz edildiği ortaya çıkınca örgüt 'kaza kurşunuyla öldüğünü' açıkladı.

5 kişinin olduğu görüntüde PKK'lı teröristler görüş alışverişinde bulunuyorlar.

PKK TUTUŞTU, İÇİNE GÖMÜLECEKLERİ TÜNELLERİ KAZIYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın girebiliriz' diyerek sinyali verdiği operasyon öncesi Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat'taki PKK tünellerini CNN Türk görüntüledi. Görüntülerde terör örgütünü olası harekata hazırlık yaptığı, siperler kazdığı, bir teröristin drone kamerasını fark edince bölgeden kaçtığı görüldü.

GENİŞ ARAÇ SIĞIYOR

ABD'nin silah ve mühimmat yığdığı PKK-YPG'nin inşa ettiği tünellere devasa büyüklükteki araçlar da sığabiliyor. CNN Türk haberinde "Belki de ABD'nin sevk ettiği devasa büyüklükteki o araçlar ve silahlar bu tünellerde saklanabilecek ve hem TSK'ya hem de Suriye Milli Ordusu'na karşı kullanılacak" yorumunu yaptı. Görüntülerde binanın üzerinde kum torbalarıyla siper oluşturulduğu görülüyor. PKK, aynı zamanda siper kazarak da TSK ve SMO'dan kaçmaya hazırlanıyor. Uçaksavarların stratejik noktalara konulduğu da gelen bilgiler arasında.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya yangin yerine dönmüs
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizans ittifakı anayasası yani "10 Aralık Hareketi" Türkiye için beka sorunudur. HeDP belediyeleri her tabelaya Farsça'nın bir lehçesi olan Kurmanci lehçesini yazıyor, bu resmen Türkiye'yi bölme hareketidir. En çok sevinen İran çünkü Kurmanci'nin Farsça'nın bir lehçesi olduğunu biliyor, HeDP doğuyu İran'a hazırlıyor. Almanya'da Türkçe tabelalara izin veriliyor mu !!! ABD'de Kızılderili ve İspanyolca tabelalarına izin veriliyor mu !!! Almanya'da spiker Türkçe konuştu diye işten attılar. Fondaş medya Türkiye'deki bölücü vakıfları ve oluşumları sürekli destekliyor Siyonist efendileri de içerideki bölücüleri para yağmuruna tutuyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedirki macron keferesi sarayında ağarlıyor bu teröristleri yedi düvel arkalarında olsa ne yazar gebericekler hepsi Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde mecliste aponun heykelini dikeceğiz diyor kürdistan diyor 6 milyon oy alıyor asıl mesele içimiz bu vatanın insanları için temiz olsa dıs ülkeler hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
İzmir'de deprem!