Litvanya: Bayraktar TB2 almak istiyoruz

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Türkiye'den Bayraktar TB2'ler de dahil olmak üzere; askeri muharebe İHA'ları almak istediklerini açıkladı. Öte yandan Litvanya, Ukrayna'ya bağışlanacak SİHA için Türkiye'yle görüşmelere başladı.

Litvanya: Bayraktar TB2 almak istiyoruz
Litvanya: Bayraktar TB2 almak istiyoruz
GİRİŞ 31.05.2022 14:59 GÜNCELLEME 31.05.2022 15:10
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Ukrayna'ya Bayraktar TB2 alımı için kampanya başlatan Litvanya, şimdi de kendi ordu envanteri için S/İHA almaya karar verdi.

BAYRAKTAR TB2 DE SEÇENEKLER ARASINDA

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas bugün yaptığı açıklamada, silahlı insansız hava aracı almak istediklerini belirtti. Anusauskas, seçeneklerden birinin ise, Bayraktar TB2 olduğunu söyledi.

"TÜM PLANLARIMIZI AÇIKLAMAYACAĞIZ"

Rusya'nın Ukrayna işgalinden dersler çıkardıklarını kaydeden Litvanyalı bakan, silahlı kuvvetlerin tüm bu planları hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğini kaydetti.

UKRAYNA'YA BAĞIŞLANACAK İHA İÇİN TÜRKİYE'YLE GÖRÜŞMEYE GELDİLER

Bildiğiniz üzere; Litvanya televizyonu Laisves TV öncülüğünde başlatılan ve Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından da desteklenen kampanyaya; sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre destek vermişti.

Litvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklarLitvanya'dan Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklar

SİHA alımı için gerekli olan 5 milyon dolar, birkaç gün içinde toplandı. Bu kapsamda Litvanya Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeska, bugün Türkiye'ye gelerek görüşmelere başladı. Anlaşma sağlanırsa, Litvanya Bayraktar TB SİHA'yı Kiev'e teslim edecek.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • dogrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    5 milyon dolara mi satiyoruz SIHA'nin tanesini? cok ucuz. bu kadar ucuza satmayalim. villa fiyatina boyle yuksek teknolojili stratejik sistemler satilir mi..
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun dayıoğlu... chp de heykel dikmeye devam etsin...
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş tabiki yazılımları bizde.bize karşı kullanamaz seviyede.sürekli teknoloji gelişmekte.sattıklarımızın teknolojileri zamanla geride kalıyor.bizde modernleşme işini yaparak yeniden ülkemiz şirketkerimiz para kazanıyor.neden karşı olalım.tabiki yazılımlar iyi korunmalıdır,f16 F35 lerin yazılımlarını abd veriyormu.vermiyor.bizde satalımki şirketimiz yeni para ile sürekli teknolojisini yenilesin.arge arge
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Ukrayna'ya verilmeme kaydı ile satılsın / Ukrayna'ya verirler ; bu defa Rusya ile papaz oluruz !!
    Cevapla
  • Sakarya-Fırat..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık zam yapma zamanı geldi... En az 10 milyon Dolar olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı