Fransa'da İngilizce oyun kelimelerini yasaklama çağrısı

Fransa'nın dil gözlemcisi, hükümet yetkililerine İngilizce oyun terimleri yerine Fransızca oyun terimleri kullanmaları çağrısı yaptı.

Fransa'da İngilizce oyun kelimelerini yasaklama çağrısı
Fransa'da İngilizce oyun kelimelerini yasaklama çağrısı
GİRİŞ 01.06.2022 14:26 GÜNCELLEME 01.06.2022 14:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yetkililer, Fransızca'nın "saflığının korunması" için atıldığı belirtilen adımlar kapsamında İngilizce video oyunları jargonuna alternatifler getirdi.

Académie Française, "jeu video de Competition"ın "e-spor"un yerini alması gerektiğini ve "streamer"ın "joueur-animateur en direct" haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Kültür Bakanlığı ise, oyun sektörünün İngilizce nedeniyle oyun dünyasında olmayanlar için anlaşılmaz olabileceğini ifade etti.

Ancak oyuncular yasağı eleştirdi ve biri bunu "tamamen anlamsız" olduğunu söyledi.

Académie Française, 1635 yılında Kardinal Richelieu tarafından kuruldu ve Fransız dilinin resmi koruyucusu olarak tanınıyor.

Kurum, teknolojinin sıklıkla teşvik ettiği bir şey olarak, İngilizce kelimelerin Fransızca'ya girmesine karşı uzun süredir kampanya yürütüyor.

Ancak, haber sitesi Thelocal.fr'ye göre, "le wifi"yi "l'access sans fil à internet" ile değiştirmeye yönelik önceki bir çaba başarılı olmadı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • amanoslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da yaşayanlar bilir, İngiliz almancayi bilir tepeden bakar konuşmaz, almanlar Fransızcayi bilir inadina kanusmaz, Fransızlarda ikisininde bilir inadına konuşmaz, bizse yabancı bir kelimeyi bilelim hemen yabancı dil konuşuruz, bir devletin önce geleneklerini degistirirler, sonra dillerini ve sonunda dininide, geriye kalan devletlikten çıkar, geleneklerimmize, dilimize ve dinimize sahip çıkalım
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bizede ders olur
    Cevapla
  • Ayarcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde Fransızca, İngilizce,İtalyanca ... birçok kullandığımız kelimeler var.farsca kelimeler zaten sıklıkla kullanıyoruz...ve en sonunda emoji denilen resimleri kullanmaya başladık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi