İsveç'ten açıklama: Taleplere cevabımızı doğrudan Türkiye'ye vereceğiz

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve İsveç Dışişleri Bakanı Peter Hultqvist, Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekten ötürü İsveç ve Finlandiya'ya uyguladığı NATO vetosu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsveç'ten açıklama: Taleplere cevabımızı doğrudan Türkiye'ye vereceğiz
İsveç'ten açıklama: Taleplere cevabımızı doğrudan Türkiye'ye vereceğiz
GİRİŞ 01.06.2022 16:47 GÜNCELLEME 02.06.2022 08:19
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile başkent Stockholm'de görüştü.

Guterres ve Andersson; Avrupa'daki güvenliği, Kovid-19 salgını ve Rusya’nın Ukrayna saldırılarını ele aldıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Antonio Guterres ve Magdalena Andersson

"HER TÜRLÜ SORUNU VE YANLIŞ ANLAŞILMAYI GİDERECEĞİZ"

İsveç Başbakanı Andersson, Türkiye'yle yürütülen görüşmelere yönelik bir soruya, "Türkiye ile yakın gelecekte yapıcı görüşmeler yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye'nin taleplerini ve sorularına yanıtlarımızı doğrudan Türkiye'ye vereceğiz. Her türlü sorunu ya da yanlış anlaşılmayı gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

Peter Hultqvist

"SORUNU DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZECEĞİZ"

Öte yandan Alman haber kanalı Deutsche Welle'ye (DW) konuşan İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ise; Türkiye'nin NATO blokajıyla ortaya çıkan sorunu diplomatik yoldan çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da, Türkiye ile NATO hakkında yapılan görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 57
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kırk yıldır Türkiye bu tuzakla uğraşırken sizler göz yummadınız mı. Diplomatik falan o ağızları geçin. Her türlü pisliğe bilakis Türkiye karşıtlığına finansı sağlayıp, her türlü yardımı silah ve para desteği verin. Şimdi bunu görmezden gelin. Var mı böyle bir dünya.. Ülke dik durdukça bu millet bunun da hakkından gelecektir. Emin olabilirsin. Zavallılar sizi......!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim dik durmaya devam lütfen. Bu ülkelere İha satışı yaptırma sakın. Reis için kötü bir imaj oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşakanı ile problemin varsa İHA al problemi kaldır demeye getiriyorlar.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç tamam terör örgütü olarak kabul ediyor ve ülkemizde barındırmayız gibi açıklama falan yok ! Hep Hallederiz, bir şey olmaz vs gibi saçma sapan AçıkllamalAr..
    Cevapla
  • bitti 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin sorunun ne olduğunu söyle-ye-miyorlar. bizim teröre destek verdiğimiz nasıl söylenebilir demiyorlar. hep etrafından dolaşıyorlar. bu açıkça itiraf zaten. çünkü bu lafı deseler hiçbir şeyden haberi olmayan kendi vatandaşları ne oluyor, siz ne yapıyorsunuz diyecekler. pis sinsi bir taktik.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar PKKnın kucagına oturmuş kalkmazlar Natoyada üye olamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!