Finlandiya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la fotoğrafını paylaşıp Türkiye'ye mesaj verdi

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'nin terör konusundaki endişesinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Teröre karşı olduklarını ve bu kapsamdaki suçları genişleteceklerini kaydederek, Erdoğan'la fotoğrafını paylaştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la fotoğrafını paylaşıp Türkiye'ye mesaj verdi
Finlandiya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la fotoğrafını paylaşıp Türkiye'ye mesaj verdi
GİRİŞ 02.06.2022 08:35 GÜNCELLEME 02.06.2022 08:36
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda kişinin terör saldırılarında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, terör konusundaki hassasiyetin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Finlandiya Türk İHA'larına göz kırptıFinlandiya Türk İHA'larına göz kırptı

Ankara'da 2015'teki terör saldırısının ardından eşi ile resmi ziyarette bulunduğunu ve olayları yakından takip ettiğini anımsatan Niinistö, saldırıyı kınamak ve hayatını kaybedenlere saygı göstermek istediğini dile getirdi.

"TERÖRE KARŞIYIZ, BU HUSUTA ÜYELİĞİMİZİN ŞARTLARI SAĞLANMAKTADIR"

Niinistö, ülkesinin terörün her halini ve tezahürünü kınadığını ve terör ile mücadele için aktif bir şekilde çalıştığını kaydetti.

Niinistö, "Finlandiya'nın terörle mücadeledeki yaklaşımı ve eylemleri, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu terör konusu da dahil olmak üzere, NATO ülkelerinin genel çizgisiyle tamamen uyumlu. Bu hususta da üyeliğimizin şartları sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"İSVEÇ ADINA KONUŞAMAM ANCAK YAKLAŞIMIMIZ BENZİYOR"

İki ülkenin arasındaki diyaloğun devam etmesi gerektiğini ifade eden Niinistö, bu yıl ceza hukukunda değişikliğin yürürlüğe girdiğini, bununla birlikte terör suçlarının cezalandırılabilir kapsamının genişletildiğini ve daha katı hale getirildiğini aktardı.

Niinistö, Finlandiya'nın uluslararası insan hakları ilkeleri ile terörle mücadelenin hiçbir şekilde çelişmediğini de vurgulamak istediğini belirterek, "İsveç yerine konuşamam, ancak benim anlayışıma göre yaklaşımımız oldukça benziyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31
  • Kadıköylü sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Finlandiya eğitim modeli,rusları görünce bi tarafınız tutuştu değilmi,hahahahha
    Cevapla
  • Püüüü 1 yıl önce Şikayet Et
    Hic birsey yapmayacaklar..
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalığın âlemi yok terörist leri teslim edin desteği kesin ula REİS ne hale getirdin batıyı dün küçümsedikleri Türkiye ye yalakalık yapar hale getirdin sen çok yaşa
    Cevapla
  • finfinfooon 1 yıl önce Şikayet Et
    bize ne ya bunlardan rusyaya karsi Mehmetçik mi savaşsın finlandiya da ? pkk ypg sizi kurtarir
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş , gerçekten yorumunuzu çok beğendim . Güzel bir cevap.
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalıların hepsi ikiyüzlüdür..Tavşana kaç tazı ya tut derler.Bence Avrupa birliğine bizi almalarını şart koşalim.. Sonra zaten Rusya da bunları ciğ çiğ yer..Yoksa onları aldigimizda bize Nato da çok büyük sorun çıkartırlar.. Çünkü bu hristiyan lar asla kendine yapılan ı unutmaz ve yeri geldiğinde öyle bir intikam alırki..O yüzden AB üyeliğini şart kosmaliyiz bencee
    Cevapla
  • Y.s.g 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynen böyle düşünüyorum yıllardır AB ye girmek içiñ kapısında bekletiyoruz fırsat AYAĞIMIZA gelmiş bunları natoya aldık hemen pkk ya desteğe devam der bunlar eeee o zaman biz AB ye onlar natoya nekadar ekmek o kadar köfte misali bir düşünün AB ye girdik para birimimiz EURO ve TL oldu eee ozaman paramız kıymetli olur istediğimiz silahı sistemi alırızda yaparız da.....şurada bir sorum var kendime ve herkeze ben bir garip vatandaş olarak bunu düşünebiliyorum da bizi yönetenler bunu düşünemiyormu engel ne sebep ne gaye amaç ne....
    Cevapla
  • Mcmxmxk 1 yıl önce Şikayet Et
    Finler moğol ahahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek