Pensilvanya'da üst düzey toplantı: FETÖ itirafçıların peşine düştü, hedef 2000 doğumlular

Elebaşı Gülen'in çiftliğindeki toplantıda, yargı ve emniyette gizli kalmış FETÖ'cülerden itirafçı olanların kimlikleri ve ifadelerine ulaşılması istendi. Buluşmada, "2000 yılı ve sonrası doğumluların" takibe alınması talimatı verildi.

GİRİŞ 02.06.2022 09:08 GÜNCELLEME 02.06.2022 09:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'dan sonra ağır darbe yiyip kamudan temizlenen FETÖ'nün yeniden yapılanmasına müsaade edilmiyor. İstihbarat birimlerinin takibi sonucu, örgütün Mart 2021'de ABD'de değerlendirme toplantısı yaptığı tespit edildi. Elebaşı Fethullah Gülen'in kaldığı Pensilvanya'daki karargahta gerçekleşen ve üst düzey örgüt yöneticilerinin katıldığı toplantıda birçok talimat verildi. Toplantıda özellikle itirafçılar üzerinde duruldu.

İTİRAFÇI İFADELERİNİ ELE GEÇİRİN

Örgüt, kriptoları deşifre eden FETÖ'cülerin peşine düştü. Söz konusu toplantıda, yargı ve Emniyet içinde gizli kalmış FETÖ'cülerden itirafçı olanların kimlikleri ve verdiği ifadelere ulaşılması istendi. Örgüt, dini duyguları sömürmeye de devam ediyor. Özellikle TSK ve Emniyet'e yerleştirilen ya da sonradan kazanılan şehit ailelerinin örgütten kopmasını engellemek için, dini duyguların kullanılacağı özel bir çalışma yapılması talimatı verildi.

KENDİ EVİNDE KALMA, KİMLİĞİNİ GİZLE

Toplantıda, darbe girişimi gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalışan FETÖ'cüler de gündeme geldi. 24 Aralık 2020'de tamamlanan yargılamalar sonucu serbest kalan ya da hapis yatıp tahliye olanların nasıl hareket edeceği anlatıldı. "Bu kişilerin resmi adreslerinde kalmamaları", tekrar tutuklanmaya karşı "sosyal hayatta gerçek kimliklerini gizlemelerinin" önemli olduğu belirtildi. Tutukluların da avukatlar aracılığıyla uyarılıp itirafçı olmalarının engellenmesi istendi.

HEDEF 2000'DEN SONRA DOĞANLAR

FETÖ, güncel yapılanma için hedef kitlesini belirledi. Toplantıda, "2000 yılı ve sonrası doğumluların" takibe alınması talimatı verildi. Bu gençlerin aile bilgilerinin güncel yapıda görevli FETÖ'cülere gönderilmesi istenirken, örgüte yeni eleman temini noktasında bu takibin çok önemli olduğu vurgulandı.

WHATSAPP ARAŞTIRMASI

Pensilvanya'daki toplantıda, 15 Temmuz'da darbecilerin iletişim kurduğu WhatsApp da görüşüldü. Sözde üst yönetimin; WhatsApp'ın güvenilirliğinden şüphe ettiği ve araştırılması için bir örgüt mensubunu görevlendirdiği ortaya çıktı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Deccale kolay ölüm yok
    Cevapla
  • İngiliz Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu baş kene hala Zebaniler ile buluşamadı gitti, bunlar yapıştılar mı kolay kolay çıkmazlar, yarasalar gibi kan emerler….
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak ölemesin, yıllarca sürünsün.
    Cevapla
  • Meltem Yüksekdağ 1 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz da şehit düşen vatandaşlarımızın hakkı için, darbe yi yönetenler muhakkak idam edilmeli...
    Cevapla
  • amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah milletin çocuklarını bu örgütün şerrinden korusun. Hala vazgeçmiyorlar. Kaç neslin hayatını mahvettiler. Allah tuzaklarını ayaklarına dolasın. Amin
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar her tarafta cirit atıyor, kamuda özelde,çok tehlikeliler çok sinsi bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler, ALLAH yardımcımız olsun ALLAH fırsat vermesin
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    CIA çok etkin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....