BM Güvenlik Konseyi'nde ''Turkey'' yerine ilk kez ''Türkiye'' kullanıldı

Birleşmiş Milletler'in (BM) yabancı dillerde ''Turkey'' olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi'nde ülke ismi ilk kez ''Türkiye'' şeklinde kullanıldı.

BM Güvenlik Konseyi'nde ''Turkey'' yerine ilk kez ''Türkiye'' kullanıldı
BM Güvenlik Konseyi'nde ''Turkey'' yerine ilk kez ''Türkiye'' kullanıldı
GİRİŞ 03.06.2022 01:50 GÜNCELLEME 03.06.2022 03:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nde ''Uluslararası Hukuk İhlalleri Karşısında Hesap Verilebilirlik ve Adaletin Güçlendirilmesi'' oturumuna katıldı.

Türk diplomat Ayşe İnanç'ın BM Güvenlik Konseyi'nde katıldığı oturumda ülke ismi, ilk kez ''Türkiye'' şeklinde kullanıldı.

BM Genel Sekreteri Stephane Dujarric'in günlük basın brifinginin ardından basın mensuplarına gönderilen transkripte de ülke ismi ''Türkiye'' olarak yer aldı.

BM, Türkiye'nin talebinin ardından yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirmişti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin yabancı dillerdeki isminin "Türkiye" olarak değiştirilmesine yönelik Genel Sekreter Antonio Guterres'e gönderdiği mektubu aldıklarını söylemişti.

Dujarric, ülke isminin değiştirilmesinin mektubun alındığı andan itibaren geçerli olduğunu belirtmişti.

Bakan Çavuşoğlu da Twitter'dan "Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri'ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin BM nezdinde yabancı dillerdeki adını da "Türkiye" olarak tescil ediyoruz." paylaşımında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkey İngilizce hindi demekti. Restoranda yemek ısmarladığımda değiştirin diyordum hep. Çok şükür değişti. Ufak bir şey gözükebilir AMA çok önemli bir değişim. Allah emeği geçenlerden razı olsun.
    Cevapla
  • alara 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir atak , ancak bunun neden 100 yıldır, mevcut iktidarında 20 yıldır yapmadığını, ingilizin bize taktığı hindi ismi önünde durduğumuzu merak ediyorum , bunu bile yapmaya gücğmüz yokmuydu
    Cevapla
  • NGT 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin imajı ve marka değeri açısından çok büyük bir gelişme...
    Cevapla
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Neye karsilik ,oyle kolaymi isim degistirmek
    Cevapla
  • Ksk35 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne neye karşilik,bir karsiligi olmasimi lazım..her iste bit aramayın..kolaymıymış...yok cok zordu. Toprak verdik
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep böyle negativ mi düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • VATANDAŞ... 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir başarı ama küçük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti