YPG/PKK Tel Rıfat'ta kendini rejim bayrağıyla kamufle etmeye çalışıyor

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki cephe hatlarından çekilen görüntülerde, terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Rıfat ilçe merkezindeki en yüksek noktada Beşşar Esed rejimi bayrağını kullandığı görülüyor.

GİRİŞ 05.06.2022 15:27 GÜNCELLEME 05.06.2022 15:37
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG/PKK, Türkiye sınırına 18 kilometre mesafedeki Tel Rıfat ilçesini, Rus hava kuvvetlerinin desteği sayesinde Şubat 2016'da şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerden aldı.

Altı yıldır ilçe ve çevresini işgal eden YPG/PKK, Türkiye'nin askeri harekat gündeminin yoğunlaştığı zamanlarda Rusya'nın aracılığıyla rejimle yakınlaşma görüntüsü verdi.

Bu yakınlaşma görüntüsünün parçası olarak Münbiç ve sınır hattındaki bazı yerleşimler gibi Tel Rıfat'taki teröristler de rejim bayrağı kullanıyor. 

Fırat Kalkanı bölgesindeki cephe hattından yapılan çekimde, Tel Rıfat merkezinin tam ortasındaki büyük anten kulesinde rejim bayrağının asılı olduğu görülüyor.

Çekimlerde, cephe hattında tünellerle bağlanmış terörist siperleri ve gözetleme noktaları ile örgüt mensupları fark ediliyor.

TERÖRİSTLER KENDİ AİLELERİNİ İLÇE DIŞINA GÖNDERİYOR

Diğer taraftan, Türkiye'nin Tel Rıfat'ın özgürleştirileceği yönündeki son açıklamaları üzerine, 2006'dan ve Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra buraya ailelerini yerleştiren YPG/PKK'lılar harekete geçti.

Tel Rıfat'taki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, teröristlerin ailelerinden en az yarısı, rejim kontrolündeki Halep kent merkezi, İran destekli unsurların elindeki Nubul Zehra, Halep merkezde örgütün işgalinde olan Şeyh Maksud mahallesine gitti.

Teröristlerden bir kısmının ailesi de zaman zaman Birleşmiş Milletler yardımlarının ulaştığı Fefin Kampı'na yerleşti. Kampta örgüt destekçisi kitlesi ve sorumlu elemanları olan YPG/PKK, zaman zaman sivilleri ön plana çıkartarak destekçileriyle gösteriler düzenliyor. 

Fefin Kampı, Tel Rıfat ilçe merkezinin 20 kilometre güneydoğusunda yer alıyor.

Rusya ve YPG/PKK saldırıları nedeniyle 2016'da Tel Rıfat'tan 250 bin sivil kaçarak Türkiye sınırı hattı yakınlarına sığınmıştı. Tel Rıfatlılar 6 yıldır evlerine dönme umudu taşıyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 89
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş. Göklerden gelen bir karar vardır.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    6+1 masadan mı aldınız takdigi. Hiç merak etmeyin sizi toprağa onları sandığa gomecegiz
    Cevapla
  • kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsini gömüp gelin yiğitler
    Cevapla
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayrak paçavra fayda etmez ALLAH IN İZNİYLE VURA VURA KIRA KIRA TEPENİZE İNECEKLER
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    bir saat ve tarih vermediğimiz kaldı adamlara biz geliyoruz diye bu nedir arkadaş gireceksek girelim artık yok çıkartın seferberlik kuzey ırak kuzek suriye nereye gide bilirsek oraya kadar gidelim bu ne her gün ölmek bir gün ölelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e Hamas resti!
Guardiola gönülleri fethetti! Dünya katil İsrail'e olan tepkisini konuşuyor