Erdoğan'ın İsveç'ten iadesini istediği siyasetçi Emine Kakabaveh ilk kez konuştu

NATO'ya üyeliği tartışılan İsveç'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye iadesini istediği Kürt asıllı İsveçli vekil Emine Kakabaveh ilk kez konuştu.

Erdoğan'ın İsveç'ten iadesini istediği siyasetçi Emine Kakabaveh ilk kez konuştu
Erdoğan'ın İsveç'ten iadesini istediği siyasetçi Emine Kakabaveh ilk kez konuştu
GİRİŞ 05.06.2022 23:36 GÜNCELLEME 05.06.2022 23:37
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya yakınlaşması sonrasında Türkiye ile Batı bloğu arasında yaşanan gerilim devam ederken bütün gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye iadesini istediği Kürt asıllı İsveçli siyasetçi Emine Kakabaveh'teydi.

"PKK YANDAŞLARI İSVEÇ'TE MECLİSE KADAR GİREBİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kakabaveh'i kast ederek, "PKK yandaşları İsveç'te meclise kadar girebiliyor, orada konuşma yapıyor. Bizim NATO üyeliklerine evet dememiz mümkün değil" demişti.

YPG/PKK savunucusu vekilden hükûmete şantaj! İsveç Başbakanı Andersson'dan istifa restiYPG/PKK savunucusu vekilden hükûmete şantaj! İsveç Başbakanı Andersson'dan istifa resti

Terör yandaşları Stockholm'ün göbeğinde gösteri yaptıTerör yandaşları Stockholm'ün göbeğinde gösteri yaptı

"BEN TÜRK DEĞİLİM Kİ İADEMİ İSTİYORLAR"

Erdoğan'ın işaret ettiği ve son dönemde NATO krizinin kilit isimlerinden biri haline gelen İsveçli milletvekili Kakabaveh, konuya ilişkin ilk kez konuştu. Sözcü'de yer alan habere göre Kakabaveh, "Ben İran asıllı bir Kürt vatandaşıyım. Türk değilim. Türkiye ile bir bağlantım yok. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nda da görev yapıyorum" sözleriyle, Türkiye'den iadesinin istenemeyeceğini savundu.

ANDERSSON'UN İSTİFASINA ENGEL OLABİLECEK TEK VEKİL KAKABAVEH

7 Haziran'da ülkenin Adalet Bakanı Morgan Johansson için yapılacak güvensizlik oylamasında ret oyları çoğunlukta çıkarsa İsveç Başbakanı Magdalena Andersson istifa edeceğini açıklamış, istifasına engel olabilecek tek vekilin Kakabaveh olduğu açıklanmıştı. Adalet Bakanı'nın geçer oy alması için tek bir oy yeterken bağımsız olarak parlamentoda yer alan Kakabaveh'in oyu ile birlikte İsveç'te hükümet düşmekten kurtulabilir. ABD merkezli Bloomberg'de yer alan haberde ise Kakabaveh'in kabineye destek vermesi sözüne karşılık Andersson'un partisinin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye daha fazla destek sözü aldığını da aktardı.

Başkan Erdoğan son noktayı koydu! İsveç ve Finlandiya açıklamasıBaşkan Erdoğan son noktayı koydu! İsveç ve Finlandiya açıklaması

İsveç'ten dikkat çeken PKK açıklamasıİsveç'ten dikkat çeken PKK açıklaması

"ANLAŞMAMIZ NETLEŞİRSE GÜVENSİZLİK OYLAMASINA DESTEK VERMEYECEĞİM"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kakabaveh, "Eğer anlaşmamız netleşirse ben bu güvensizlik oylamasına destek vermeyeceğim. Şu an hükümetten yanıt bekliyorum" dedi. Salı günü yapılacak oylamanın ülke siyasetinin yanı sıra uluslararası ilişkiler için de kritik bir öneme sahip olacağı belirtiliyor.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 202
  • Malkoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Oda bir şeymi bizim meclisimizde hainler grup kuruyor
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Yer yüzünde melunlar fazla yaşamayaz önce o güzelim ismini değiştirmek lazım hangi dine mensup olduğunda belli değil zaten senden ne Müslüman nede türk olur yaşasın cehennem melunlar için
    Cevapla
  • İnce siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin insanının ölümünü planlayan, toprağını bölmek isteyen her kim olursa, olsun yargılanır, sorguya çekilir. adalet bunu inceler ve kararını verir .Türkiye’de adalet yoktur diyenlere şunu söyleyim, eğer adalet olmasaydı imarlıda yatan katili şimdiye toprak olmuştu
    Cevapla
  • Wanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Emine Emin ol ki sen kürt de değilsin..Seni çocuklara göstermeye insan korkar.
    Cevapla
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin Türk olmaman suç işlediğine delil değildir. Ülkemin insanlarına br devletime karşı terörist eylemlerde bulunmuşsun, vatandaşlarımı katletnişsin askerimi, polisimi, öğretmenimi, korucumu haince şehit etmişsin. Nereli olursan ol, yüce Türk adaletine hesap vereceksin adi terörist.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı
'Dünya starlarının' insanlık hassasiyeti