İsveç hükümeti ile PKK destekçisi vekil arasında kirli anlaşma!

İsveç'te hükümet, adalet bakanı hakkında muhalefetin gensoru oylamasında çekimser oy kullanması için PKK destekçisi vekil Kakabahe'le anlaştı. Kakabahev'in, bunun karşılığında YPG/PKK'ya desteğin sürdürülmesi sözü aldığı öğrenildi

İsveç hükümeti ile PKK destekçisi vekil arasında kirli anlaşma!
İsveç hükümeti ile PKK destekçisi vekil arasında kirli anlaşma!
GİRİŞ 07.06.2022 16:44 GÜNCELLEME 07.06.2022 16:45
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Magdanela Andersson, ülkenin adalet bakanına karşı gensoru oylamasında güven oyu alabilmek için, PKK destekçisi milletvekili Amineh Kakabahev ile anlaşmaya vardı. Buna göre Kakabaveh, hükümeti yıkmak için yapılacak oylamada çekimser oy kullanmayı taahhüt etti. Hükümetin bu destek karşılığında terör örgütü YPG/PKK'ya olan desteğini sürdüreceği öğrenildi.

Parlamentoda bugün öğlen saatlerinde yapılan güvensizlik oylamasında PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabahev'in çekimser kalmasıyla muhalefet 175 oya ulaşamadı ve Adalet Bakanı Morgan Johansson görevine devam etti.

Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!

ÇEKİMSER OY KARŞILIĞINDA YPG/PKK'YA DESTEĞE DEVAM SÖZÜ!

İsveç Parlamentosu'ndaki dört muhalefet partisi, 174 sandalyeyi kontrol ediyor, ancak önergenin geçmesi için bir oya daha ihtiyaçları vardı. Örgütün talimatlarıyla hareket eden PKK destekçisi Kakabahe'in hükümetle anlaşarak çekimser oy kullanmasıyla hükümet krizi sona erdi.

Kakabahev'in, bu oyu karşılığında NATO'ya üyelik sürecinde olan İsveç hükümetinden YPG/PKK terör örgütüne desteğini sürdürme taahhüdü aldığı belirtiliyor.

Kürt vekil Amineh Kakabaveh daha öncede hükümetin kurulması sürecinde kritik oya sahipti. Hükümete güven oylamasında lehte oy vererek hükümetin kurulmasında kritik rol oynamıştı.

İsveç'te muhalefet, YPG/PKK destekçisi milletvekiliyle ilişkilerin kesilmesini önerdiİsveç'te muhalefet, YPG/PKK destekçisi milletvekiliyle ilişkilerin kesilmesini önerdi

ADALET BAKANI HAKKINDAKİ GENSORU ÖNERGESİ

Kamuoyunda, "İsveç'in çıkarları mı önemli, yoksa örgütlerin çıkarları mı?" şeklinde sorularla karşılaşan Kakabaveh'in İsveç Meclisini tıkaması sosyal medyada da büyük eleştirilere neden oldu.

Meclisteki sağ partiler, çetelerin son yıllarda artan silahlı çatışmalarının önlenememesi nedeniyle 2 Haziran'da Adalet ve İçişleri Bakanı Johansson hakkında gensoru önergesi vermişti.

Başbakan Andersson, Johansson hakkında verilen gensoru Mecliste kabul edilirse, hükümet olarak istifa edeceklerini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 30
  • Mesit 1 yıl önce Şikayet Et
    Eh madem durum boyle saribkirmizi yesil renk kar yagarsa sizinde natoya girmenize Turkiye olarak onay veririz haaan uye olur sinuz natoya artik
    Cevapla
  • Lenn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Türkiyenin istediklerini yapmaz yapamaz natoya acil girmeleri gerekmiyor maksat sadece Türkiye yi Natodan çıkartmak .
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Girersiniz NATO ya!!!
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç halkı ve millet vekilleri 1 Tek Terör sevici tarafından yönetiliyor.. NE ÜZÜCÜ..
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman ALLAH ım.. Koca Ülkeyi bir TERÖRİST DESTEKÇİSİ mi ESİR almış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza