Twitter'da tweetleri düzenlemek yakında mümkün olacak

Kullanıcıların uzun zamandır beklediği özellik Twitter'a sonunda geliyor. Tweetler yeni özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte gönderildikten sonra 30 dakikaya kadar düzenlenebilecek.

Twitter'da tweetleri düzenlemek yakında mümkün olacak
Twitter'da tweetleri düzenlemek yakında mümkün olacak
GİRİŞ 01.09.2022 17:15 GÜNCELLEME 01.09.2022 17:15

Twitter, kullanıcıların yıllardır istekte bulunduğu özelliği aktif etmeye hazırlanıyor. Twitter yazılım mühendislerinden Nima Ouji konuya dair merak edilenleri açıklayarak tweet düzenlemesi hakkında merakları bir nebze olsun giderdi.

Ouji'nin açıklaması göre Tweet atıldıktan sonra "Düzenle" seçeneği 30 dakika aktif olacak. Bu özellik ile kullanıcılar hatalı attığı bir tweeti silip yeniden atmak yerine düzenleyerek zamandan tasarruf edebilecek. 

Düzenlenen eski tweet ulaşılabilir olacak. Ancak eski tweet etkileşime tamamen kapalı olacak. Kullanıcılar tweetin eski biçimini beğenemeyecek, yeniden paylaşamayacak veya cevaplayamayacaklar. 

Düzenlenen tweetin altında son düzenleme tarihi de yer alacak.

Twitter’dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Her yeni özellik gibi, potansiyel sorunları halkla paylaşılmadan önce belirleyip çözmemize yardımcı olması için Edit Tweet özelliğini daha küçük bir grupla test ediyoruz. Bu bizim en çok istenen özelliğimiz olduğundan, doğru anladığımızdan emin olmak istiyoruz. Testlerden, bu yeni özelliğin nasıl kullanıldığını ve insanların Tweet okuma ve yazma şekli üzerindeki etkisini hızlı bir şekilde anlamayı umuyoruz."

TWEET DÜZENLEME ÖZELLİĞİ YALNIZCA ÜCRETLİ ÜYELİKLERE AÇIK OLACAK

Twitter'ın şu anda ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunduğu Twitter Blue adında ücretli abonelik sistemi bulunuyor. Twitter Blue kullanıcıları reklamsız makaleler, özel temalar, özel uygulama simgeleri, yer işareti klasörü gibi birçok özelliğe erişebiliyor. Tweet düzenleme özelliği de Twitter Blue kullanıcılara özel olarak kullanıma sunulacak. 

Twitter Blue'nin aylık fiyatı bölgelere göre değişiklik gösteriyor. ABD'deki güncel fiyatı ise aylık 5 dolar.

Yeni özelliğin bu yıl içinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de