Ukrayna İsrail'den Demir Kubbe istedi

Ukrayna Tel Aviv Büyükeçisi Yevgen Korniychuk, İsrail'den Demir Kubbe hava savunma sistemi satın almak istediklerini açıkladı. ABD'nin satışa itiraz etmeyeceğini belirten Korniychuk, "Demir Kubbe'yi hibe değil, satın almak istiyoruz" dedi.

Ukrayna İsrail'den Demir Kubbe istedi
Ukrayna İsrail'den Demir Kubbe istedi
GİRİŞ 08.06.2022 07:11 GÜNCELLEME 08.06.2022 07:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, ülkesinin İsrail'den Demir Kubbe hava savunma sistemini satın almak istediğini açıkladı.

Jerusalem Post gazetesinden aktardığı habere göre, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Korniychuk, İsrail yapımı güdümlü taşınabilir Spike SR tanksavar füze sisteminin Almanya'dan Ukrayna'ya nakli için Tel Aviv'in izin vereceği beklentisinde olduklarını söyledi.

Korniychuk, Amerikalıların söz konusu tanksavar füzelerinin Almanya'dan Ukrayna'ya taşınmasına izin verdiklerini ancak İsrail'in bunu kabul etmediğini dile getirdi.

"HİBE DEĞİL, SATIN ALMAK İSTİYORUZ"

Demir Kubbe sistemini satın almak istediklerini belirten Korniychuk, şunları ifade etti:

"Bizim İsrail'in yardımına ihtiyacımız var. Yani askeri teknik desteğe ihtiyacımız var. Rusya bombardımanından kadın ve çocuklarımızı kurtarma imkanı verecek Demir Kubbe'ye ihtiyacımız var. ABD satışa itiraz etmeyecektir. Biz bunu hibe değil, satın almak istiyoruz"

Korniychuk, İsrail'in, Ukrayna'ya savunma amaçlı askeri yardım ve teknik destek sağlamaması, Ukraynalı askerlerin hastanelerinde tedavi edilmesini reddetmesinden duyduğu hayal kırıklığına dikkati çekti.

İSRAİL BASININDA UKRAYNA YOK

İsrail basınından Ukrayna'nın neredeyse tamamen çıkarılması, savaş haberlerinin basında yer almaması ve görmezden gelinmesinin İsrail hükümetinin savaştan memnuniyetsizliğini yansıttığını öne süren Konichuk, "İsrail hükümetinden bulunduğu konfor alanından çıkmasını ve realiteye dönmesini istiyoruz" dedi.

Kiev yönetimi, daha önce de Tel Aviv'i Ukrayna saldırısından dolayı Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla uyumlu davranmamakla suçlamıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Ethem Erpolat 1 yıl önce Şikayet Et
    erkekler øldü.kadin ve cocuklarda avrupaya dagildi. Alin size selenski. Showman oy verirseniz bøyle olur. Malum millet eglenceye zevke bakiyor artik.
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın bitmesine az kaldı demektir. Çok yazık çok.
    Cevapla
  • Denizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanınız halletsin,oda yahudi değilmi sonuçta!!!
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyunu kuran İsrail sana niye yardım etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!