İsrail F-35'leriyle ilgili çok çarpıcı İran iddiası

İsrail ile İran arasındaki gerilim devam ediyor. İran nükleer gücünü artırırken, İsrail de yeni adımlar atıyor. İsrail ordusunun, envanterdeki F-35 jetlerini İran'daki hedefleri vurup ardından dönebilecek şekilde geliştirdiği ifade edildi.

GİRİŞ 09.06.2022 08:02 GÜNCELLEME 09.06.2022 09:56
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İsrail medyasının önde gelen kuruluşlarından Jerusalem Post'ta yer alan haberde; İsrail ordusunun, İran'ın nükleer gücünü geliştirmeyi sürdürmesine karşı harekete geçtiği ifade edildi.

Habere göre İsrail, İran'ın muhtemel bir saldırısına karşı hava gücünü oldukça artırdı.

"YAKIT İKMALİ YAPMADAN VURUP GELECEK DURUMDA"

Ordu, F-35 savaş uçaklarını, yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan İsrail'den İran'a uçarak hedeflerini vurup dönebilecek şekilde geliştirdi.

Haberde "Bu, İsrail Hava Kuvvetlerine yeni bir güç katmış oluyor. Bu adım da İsrail'in İran nükleer gücünü gelecekte hedef almaya hazırlandığı bir dönemde gelişiyor" denildi.

BİR AYDA 4 TATBİKAT

Ayrıca İsrail ordusunun, F-35 uçaklarının kullandığı mühimmatlar arasına bin kilogramlık yeni bir füze eklediği, İsrail Hava Kuvvetleri'nin de İran'a gözdağı vermek için geçen ay geniş çaplı 4 tatbikat yaptığına vurgu yapıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 59
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey bir yana bizim içinde bir tehdit bu. Suriye’de o kadar soba borusu var ama İsrail’in uçaklarına kimse dokunamıyor, Rusya dahil.
    Cevapla
  • yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne iran israile, ne israil irana tek mermi sıkabilir. ikisi de birbirinin dostudur ve amerikanın emrindedirler
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar dır aynı senaryo köpek gibi havlar başka birsey yapmazlar ikiside türk ve müslüman düşmanı
    Cevapla
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lânet israilede iranada acımam lakin İran'daki Türklere birşey olmasına üzülürüm.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda Rusya’nın tavrı önemlidir. Bir taraftan İran'a S-300 verip, diğer taraftan İsrailin "Yunanistan Girit'te konuşlu S-300 saldırı takdiklerini denemelerine imkan sağlayacak eğitimleri için iki başlı siyaset izlemektedir. Taa İsrailden kalkıp 50-70 uçakla Girit S-300lerine taarruz eğitimleri ??? Rusya’nın" Suriye'de tutunabilmesi, hatta az da olsa Libya'daki çıkarlarının anahtarının Türkiye olduğunu idrak etmesi elzemdir. Rusya Batı emperyalizminin tehlikesinden Türkiye desteği olmaksızın çıkmasının imkansız olduğunu bilecek kadar hesap kitap yapabilir? Rusya ABD gezisindeki Yunanistan’la ilgilide siyasetini değiştirmeli.
    Cevapla
  • Yaşar Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama Rusya batışa doğru gidiyor. Savaş sonrası parçalanıp işgal edilecek. Bu da ABD-Çin arasındaki rekabeti ve savaşı getirecek. Bu sebeple, Türkiye Rusya'dan arta kalacak bölgelerde etkinlik artırmaya bakacaktır. Bu dedklerinizi görme şansının artık kalmadığını düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak