ABD’den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan’ı bölgede barış ve güvenlik için birlikte çalışmaya ve aralarındaki ayrılıkları diplomatik yoldan çözmeye çağırdı.

GİRİŞ 11.06.2022 01:15 GÜNCELLEME 11.06.2022 09:25
Bu Habere 281 Yorum Yapılmış

Bakanlığın bir sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde giderek tırmanan Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimde Atina’yı hedef alan açıklamalarıyla ilgili sorusunu elektronik posta üzerinden yazılı olarak yanıtladı.

Tüm ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve bunların korunması gerektiğini vurgulayan sözcü, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin muhafazası için birlikte çalışmaya ve aralarındaki görüş ayrılıklarına diplomatik yoldan çözümler üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

"GERİLİMİ ARTTIRABİLECEK SÖYLEMLERDEN KAÇINILMALI"

“Müttefiklerimizi, gerilimleri daha da arttırabilecek söylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” diyen sözcü, hem Yunanistan hem Türkiye’nin güçlü ortaklar ve ABD’nin kilit NATO müttefikleri olduğunu vurguladı.

“UÇAKLARIMIZ İSTANBUL'DAKİ BOĞAZİÇİ KÖPRÜLERİNİ YOK EDECEK”

Ege Denizi'ndeki gayri askeri statüdeki adalara silah yığan Yunanistan'dan kışkırtıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekli Koramiral Egkolfopoulos, katıldığı programda "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek, 3 adet SCALP füzesi fırlatılacak ve ardından onlara 'Şimdi gelebilirsiniz' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 281
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    abd piyonu piyonlugunu yapıyor Ukrayna'ya Rusya'yı sokturdu şimmdi Yunanistanı başımıza bela etmeye çalışıyor Yunan bilmiyor mu Türkiye'nin kaç gömlek üstünlüğünü ama piyonlar iş başında
    Cevapla
  • Omy 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın ismini her gördüğümde duyduğumda aklıma bizim canlarımız ciğerlerimiz olan oğlum bak git diyen görevlimzle kayışını çıkartıp ta gelsene hadi diyen çocuğumuz aklıma geliyor beni de bu yunanistan gerçekten de güldürüyor.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Taş üstünde taş Baş üstünde Baş bırakmayız
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan söylüyorlar TÜRKÜN gücünü biliyorlar sırf mülteciler gitse bile Yunanistan ı alir
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço söyleyemiyorsan sus. Emekli ettiğin korgenaralın kafası bunamış. Gözleri uzağı göremiyor. Kulakları iyi duymuyor. Bundan birşey bekleme. İstanbula sen bir top atana kadar atınaydı yerle bir ederiz. İki yüzlü maskara miçotakis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!