Norveç'ten Batı Şeria ürünlerine "üretim yeri etiketi" uygulaması

Norveç, tüketicilerin yanlış yönlendirilmesini önlemek için İsrail işgali altındaki Batı Şeria'dan gelen gıda ürünlerinin etiketlerinde üretim yerinin belirtilmesini talep etti.

Norveç'ten Batı Şeria ürünlerine "üretim yeri etiketi" uygulaması
Norveç'ten Batı Şeria ürünlerine "üretim yeri etiketi" uygulaması
GİRİŞ 14.06.2022 03:21 GÜNCELLEME 14.06.2022 03:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Norveç hükümetinden yapılan açıklamada, "İsrail'in işgal ettiği bölgelerden gelen gıda maddeleri üretim yeriyle işaretlenmelidir." denildi. Açıklamada, etiketlerde yasa dışı yerleşim yerlerinde üretildiğine dair ibarenin kullanılması gerektiği vurgusu yapıldı.

İsrail'in işgal ettiği bölgelerdeki yasa dışı yerleşimlerden gelen gıdaların ayrı olarak etiketlenmesi gerekliliğinin, tüketicilerin, gıdaların menşesi hakkında etiketlemedeki eksiklikten dolayı yanlış yönlendirilmesini engelleyeceği kaydedildi.

İSRAİL'DEN KINAMA

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Norveç hükümetinin kararının kınandığı belirtildi. Norveç, İsrail'in işgal ettiği Golan, Gazze, Doğu Kudüs, Batı Şeria'daki yerleşimlerini uluslararası hukuka aykırı buluyor.

Avrupa Adalet Divanı, İsrail'in Batı Şeria ve 1967'de işgal ettiği bölgelerden Avrupa Birliği'ne (AB) ithal edilen gıda maddelerinin özel olarak etiketlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • odp35 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC olunca "işgal altında" diye oradan ithalata toptan yasak, İsrail'e serbest
    Cevapla
  • mazlum 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya sözde "müslüman" ülkeler?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt