Son dakika... Zelenskiy'e suikast girişimi! Ukrayna içişleri açıkladı

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, Rusya tarafından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yönelik suikastın engellendiğini belirtti.

Son dakika... Zelenskiy'e suikast girişimi! Ukrayna içişleri açıkladı
Son dakika... Zelenskiy'e suikast girişimi! Ukrayna içişleri açıkladı
GİRİŞ 15.06.2022 20:03 GÜNCELLEME 15.06.2022 20:04
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Rusya’nın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yönelik suikast girişimleri devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Yevhen yaptığı açıklamada, Rusya’nın saldırılarının başlamasının ardından Zelenskiy'e çok sayıda suikast girişiminde bulunulduğunu hatırlatarak, "Operasyonel kaynaklarımızdan aldığımız bilgiler sayesinde Ukrayna liderine yönelik terör eylemleri önlendi" dedi.

Rusya tarafından muhtemel sabotajlara karşı kendilerinin de karşı sabotaj grupları kurduğunu ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Yenin, "Askeri saldırıların ilk günlerinden itibaren ulusal polis sabotaj gruplarına karşı mücadelede yer aldı. 123'den fazla karşı sabotaj grubu kuruldu ve bu gruplarda bin 500 kişi yer aldı. Bunun sonuçlarını kısa sürede aldık. Sabotaj ve istihbarat faaliyetlerinden şüphelenilen 800'den fazla kişi gözaltına alındı ve istihbarat servisine teslim edildi" dedi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'ta geçtiğimiz mart ayında Zelenskiy'e yönelik bir suikast girişiminin önlendiğini ifade etmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • harun fettah 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok bu tip seneryolari işitiriz amerikanin oyuncusu aslinda bu savaşi Türkiyey kaydiracakti amerika ama yemedi biraz ağir geldi Türkiye amerikaya boyle bir savaşi başlatirsa amerika asla dünyada huzur olmaz bir daha
    Cevapla
  • Armağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz gibi Rusya suikast yapsaydı Zelenskiy çoktan ölmüştü, bunlar ABD oyunu.. adam da zaten tiyatrocu..
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan. Amerikanın uşaklığını yaptığını milletini devletini perişan ettiğini unutturmaya çalışıyor. Ukraynaya değilde amerikaya hizmet ettiğini saklamak için kurgu senaryoları uyduruyorlar.
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi vatan hayini ni öldürememişler ne yazıkki ingiliz ayakçı garsonu seni
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gündemde kalmak için her şeyi yapar yahudi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?