Ünlü Rus dansöz casus çıktı

Rusya'da yaşayan 33 yaşındaki "Katya" lakaplı dansöz Yekaterina 'Katya' Zavalishina'nın casus olduğu iddia edildi. Rus istihbaratı tarafından gözaltına alınan Zavalishina, 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Ünlü Rus dansöz casus çıktı
Ünlü Rus dansöz casus çıktı
GİRİŞ 17.06.2022 11:03 GÜNCELLEME 17.06.2022 11:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte bölgede tansiyon yüksek seyrederken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Rusya'da yaşayan 33 yaşındaki dansöz Yekaterina 'Katya' Zavalishina, "casusluk" ve "vatana ihanet" suçlamalarıyla Moskova'da gözaltına alındı. Zavalishina'nın Moskova'dan kaçmak üzereyken yakalandığı belirtildi.

"DEVLET SIRLARINI YABANCI ÜLKE TEMSİLCİSİNE VERDİ" İDDİASI

Dansözlüğü, tam zamanlı olarak çalıştığı işletme analistliği görevinin yanı sıra yapan ve performanslarıyla tanınan Zavalishina'nın devlet sırlarını yabancı ülke temsilcisine verdiği iddia edildi. Genç kadının gizli devlet sırlarını hangi ülkenin temsilcisiyle paylaştığı açıklanmazken, Zavalishina'nın Moskova'dan İsviçre'ye kaçmak üzereyken yakalandığı duyuruldu.

20 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

Gözaltına alınan Zavalishina, suçlu bulunması durumunda 20 yıla kadar hapis cezası alabilir. Rus istihbaratı tarafından yakalanan Zavalishina hakkında yetkililer Rus TASS haber ajansına konuştu. Yetkililer, "İstihbarat birimleri Moskova'da yaşayan Rus vatandaşı E.S. Zavalsihina'yı yakaladı. Vatana ihanet şüphesi üzerinde duruluyor. Soruşturma devam ediyor" dedi.

DURUŞMAYA KADAR CEZAEVİNDE KALACAK

Olayın Ukrayna'da devam eden savaşla bağlantısı olup olmadığı bilinmezken, Ağustos ayının ortasında görülecek duruşmaya kadar cezaevinde tutulacak. Sözcü'nün haberine göre Moskova Devlet Üniversitesi'nden 2011 yılında mezun olan Zavalishina'nın geçmişte ABD, Avrupa ve Afrika'ya gittiği de öğrenildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Klasik rus yöntemi. Rus gacilarina ağzının suyu akarak yaklaşan arkadaşlar dikkatli olsun.
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafasındaki şapkaya bakarak bilgileri kime sattığını anlayabiliriz...
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi dansöz devlet sırrını nasıl öğrenir.
    Cevapla
  • Kerem akturt 1 yıl önce Şikayet Et
    Meziyetleri jullanarak
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O bilgiye sahip erkeklere yaklaşarak. Kadın zaafiyeti her anlamda büyük zarara sebep olabiliyor.
    Cevapla
  • akinaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    dans ederek)
    Cevapla
  • Nagazaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavrucum mata hari'ye sor bu soruyu )))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi