Skandal büyük tepki çekmişti! İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi ve örgüte ait görsellerin, projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı.

Skandal büyük tepki çekmişti! İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması
Skandal büyük tepki çekmişti! İsveç'ten terör örgütü PKK açıklaması
GİRİŞ 17.06.2022 19:27 GÜNCELLEME 17.06.2022 19:27
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Açıklama, İsveç Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi ve örgüte ait görsellerin, İsveç'te projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını duyuruldu.
 

Son dakika: İsveç'teki yeni skandal sonrası Türkiye'den sert tepki: 'Belge' çıkışı!Son dakika: İsveç'teki yeni skandal sonrası Türkiye'den sert tepki: 'Belge' çıkışı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

İSVEÇ AÇIKÇA KINAMIŞTIR! DIŞİŞLERİ BAKANI DESTEK İFADESİNDE BULUNMADI


"Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor."
 

İsveç'te 'PKK' skandalı! Öcalan'ın fotoğrafı yansıtıldıİsveç'te 'PKK' skandalı! Öcalan'ın fotoğrafı yansıtıldı

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah diplomatik polisle yaptığı görüşmede olayı doğruladığını söyledi.

Yunt, "Polis, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'ndaki görüntüyü doğruladı. Stockholm'deki tarihi belediye binasına yansıtılan görüntünün de büyük ihtimalle doğru olduğunu belirtti." dedi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın İsveç ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında, projeksiyonla terör örgütüne ait sembollerin başkent Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 125
  • nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    DAEŞ le ilgili bir propoganda yapılsın afiş asılsın yürüyüş yapılsın bakalım polis devlet aynı müsamahayı gösterecek mi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü yardımı yataklığı yap, sonra da şiddetle kına. Teröre karşısınız Tabi tabi
    Cevapla
  • ademce 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldu!... İsveç üretimi orta ağırlıkta ki silahları da başkası verdi. İsveç tarafından yapılan mil dolarlarca yardımı da yaramaz İsveç çocukları (!) yaptı. Biz de yedik(!)
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara onay veren teröre destek vermiş olur.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele bi gidin ... Kınamışmış... En büyük destepi veren sizsiniz...Abd size hırladı diye kuyruğu indiriyosunuz.. Yoksa böyle durumlarda burası özgür bir ülke dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'