NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Savaş yıllarca sürebilir!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman medyasına verdiği röportajda, “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız” dedi.

GİRİŞ 19.06.2022 09:40 GÜNCELLEME 19.06.2022 10:09
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sektereri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’tan beri devam eden savaş hakkında Alman medyasına önemli açıklamalarda bulundu. Ukrayna ordusuna yapılan son teknoloji silah tedarikinin özellikle Donbass bölgesini Rus kontrolünden kurtarmaya yardımcı olabileceğini belirten Stoltenberg, “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmemeliyiz. Maliyetleri yüksek olsa bile sadece askeri destek için değil, artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle de Ukrayna’ya destek vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

YARDIM PAKETİ GÖRÜŞÜLECEK 

Stoltenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ay sonunda İspanya’nın başkenti Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi’nde, Ukrayna için bir yardım paketi üzerinde anlaşmaya varılmasının beklendiğini söylemişti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 40
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bi düzen için mazlumları masumları yaktıkları yetmiyo bide yeni mazlum ve masum canları yakıyolar
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin eseriniz. Adamı gaza getirip savaşa soktunuz nasıl olsa ölenler Avrupalı, Amerikalı değil. Şimdi aynısını yunana yapıyorlar. Ama biz dünden hazırız. bakalım yunandan başladığımızda fetih en son nerede bitecek. Berlin de mi yoksa Paris temi?
    Cevapla
  • Memiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'yı haritadan silme peşinde bir Nato Ukrayna halkı umurlarında değil...
    Cevapla
  • Komedya 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Avrupa Birliği, Ukrayna yı kışkırtıyor, ama savaş çıkınca uzaktan akıl veriyor. Komedi !
    Cevapla
  • Meczup 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi yıllarca yaşarsanız tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya