Kaliningrad krizi büyüyor... Rusya'dan AB'ye: Geçişi açın yoksa misilleme yapacağız

Rusya'nın Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan Kaliningrad bölgesinden, Rusya topraklarına demiryolu hattı üzerinden malzeme sevkiyatı getirilen kısıtlama ile ilgili Rusya AB'ye nota verdi: Geçişi açın aksi takdirde misilleme yapacağız.

Kaliningrad krizi büyüyor... Rusya'dan AB'ye: Geçişi açın yoksa misilleme yapacağız
Kaliningrad krizi büyüyor... Rusya'dan AB'ye: Geçişi açın yoksa misilleme yapacağız
GİRİŞ 21.06.2022 16:01 GÜNCELLEME 21.06.2022 16:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya Büyükelçisi Markus Ederer'i bakanlığa çağırarak protesto notası verdi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NIN RUSYA BÜYÜKELÇİSİ MARKUS EDERER BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Rusya'nın Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan Kaliningrad bölgesinden, Rusya topraklarına demiryolu hattı üzerinden malzeme sevkiyatına Litvanya tarafından kısıtlama getirilmesinin ardından Moskova'da diplomatik hareketlilik başladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulaması ve Litvanya'nın bu doğrultuda kısıtlama kararı almasıyla bağlantılı olarak Avrupa Birliği'nin Rusya Büyükelçisi Markus Ederer'i bakanlığa çağırdı.

"AKSİ TAKDİRDE MİSİLLEME YAPILACAKTIR"

Ederer, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda 1 buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Ederer'e protesto notası verildiğini duyuran bakanlık, "Avrupa Birliği temsilcisine, Kaliningrad bölgesi ve Rusya toprakları arasındaki nakliye üzerinde tek taraflı Rusya karşıtı kısıtlamalar nedeniyle protesto notası verildi. AB'nin ilgili yasal ve siyasi yükümlülüklerini ihlal eden ve gerilimi tırmandıran bu tür eylemlerin kabul edilemezliğine dikkat çekildi. Kaliningrad geçişinin normal işleyişi için derhal rotasyon talep edildi. Aksi takdirde misilleme yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün, Litvanya'nın Moskova maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak protesto notası vermişti.

Kaliningrad, Rusya'nın Rusya ile kara bağlantısı olmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında yer alan Rus toprağıdır.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya maddi ve manevi yorgun izlenimi veriyor. Yoksa bu kadar açık açık Rusya karşı pozisyon alınamazdı. Rusya Tırt çıktı vesselam
    Cevapla
  • Yaşar dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın putin şu İsveç ve Finlandiya ya birer tane iskender gönder.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Litvanya ve Polanya her iki dünya savaşında yedikleri tokata doymamış olacaklar ki üçüncüsünü yemeye hazırlanıyorlar.
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Seyret türkiyem yesinler birbirini
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKA nin gazina gelme türkiyem it iti ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti