Almanya’nın gönderdiği obüsler Ukrayna’ya ulaştı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Almanya tarafından gönderilen Panzerhaubitze 2000 tipi kundağı motorlu obüslerin Ukrayna’ya ulaştığını bildirdi.

Almanya’nın gönderdiği obüsler Ukrayna’ya ulaştı
Almanya’nın gönderdiği obüsler Ukrayna’ya ulaştı
GİRİŞ 21.06.2022 19:21 GÜNCELLEME 21.06.2022 19:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Almanya tarafından gönderilen obüsler Ukrayna’ya ulaştı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov yaptığı açıklamada, Almanya tarafından taahhüt edilen ilk ağır silah teslimatının Ukrayna’ya ulaştığını ve teslimatın içinde Panzerhaubitze 2000 tipi kundağı motorlu obüslerin de olduğunu bildirdi. Reznikov, "Ukraynalı eğitimli mürettebatlı Alman Panzerhaubitze 2000, Ukraynalı topçu ailesine katıldı" dedi.

Alman ordusunun envanterindeki en güçlü topçu silahları arasında yer alan Panzerhaubitze 2000, 40 kilometre mesafedeki hedefleri vurabiliyor. Almanya, geçtiğimiz mayıs ayında, Hollanda'nın söz verdiği bu tür 5 topçu sistemine ek olarak, Ukrayna’ya 7 adet kundağı motorlu obüs tedarik etme sözü vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Almanya’nın gönderdiği silah paketinin içinde 30 adet Gepard tipi kundağı motorlu uçaksavar, 3 adet MARS II tipi çoklu roketatar sistemi ve 500 adet MANPADS (Man-portable air-defense system) olduğunu belirtti.



Ukrayna, Rusya’nın saldırıları karşısında diğer ağır silahların yanı sıra bin adet obüs, 500 adet tank ve bin adet insansız hava aracına ihtiyacı olduğunu açıklamıştı. Ukrayna'ya kundağı motorlu ve çekili obüs tedarik eden diğer ülkeler arasında ABD, İngiltere, Fransa, Norveç ve Polonya yer alıyor.

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 2
  • ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi içimden şöyle demek geliyor. Rusya haklı kardeşim. Bizim dibimizde amerika bize karşı bir terör devleti kurduğunda nasıl canımız yanıyorsa rusyayı da düşman bellemiş bir ittifak (nato) moskovanın dibinde zamanı gelince görevini yapacak uydu bir işbirlikçi devlet oluşturmasına neden rusya müsade etsin. Benzetmek tam olarak doğru olmasa bile devrim adı altında ukraynada işbirlikçilerini iktidara getiren batı rusyayı köşeye sıkıştırıyor. ukraynada savaşıyor olarak görünenlerinde ukraynalı olduğunu düşünmüyorum. suriyede ki gibi dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış milisler özel kuvvvetler vs vs. Ülke savaşta olsa zelenski denilen kukla başkanlık sarayında tşörtü ile nasıl oturur be.
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    kullanacak irade yok ordu yok. Yağmur gibi silah mühimmatı boşa harcayan hergele bir ordu var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler