UNESCO'dan "Akdeniz'de tsunami önlemlerinin acil güçlendirilmesi" çağrısı

UNESCO Akdeniz'de yüksek tsunami olasılığına karşı önlemlerin acil artırılması çağrısında bulundu.

UNESCO'dan "Akdeniz'de tsunami önlemlerinin acil güçlendirilmesi" çağrısı
UNESCO'dan "Akdeniz'de tsunami önlemlerinin acil güçlendirilmesi" çağrısı
GİRİŞ 21.06.2022 21:49 GÜNCELLEME 21.06.2022 21:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) yapılan açıklamada, Karayipler, Pasifik ve Hint Okyanusu bölgelerindeki tsunami olaylarına karşı orada yaşayan toplulukları korumak amacıyla uygulanan "Tsunamiye Hazır" programının kapsamının genişletildiği belirtildi.

Akdeniz Bölgesi'nde gelecek 30 yıl içinde tsunami olaylarının meydana gelme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle acil önlem alınması çağrısı yapılan açıklamada, bu bölgelerde yaşayan nüfusun farkındalığını artırmak için uzmanlar tarafından planlar hazırlandığı kaydedildi.

Açıklamada, halihazırda koruma bölgelerine 2030'a kadar binlercesinin daha dahil edileceği ifade edildi.

"AKDENİZ DAHİL TÜM DENİZ BÖLGELERİ RİSK ALTINDA"

Bugüne kadar meydana gelen tsunamilerin daha çoğunlukla Pasifik ve Hint okyanuslarındaki kıyı nüfusunu etkilediği anımsatılan açıklamada, UNESCO'nun Akdeniz dahil olmak üzere tüm deniz bölgelerinin risk altında olduğu uyarısında bulunduğu belirtildi.

Tsunamiye Hazır programı Karayipler, Pasifik ve Hint Okyanusu'ndaki risk bölgelerinde yaşayan topluluklarda pilot olarak uygulanıyor. Program, Birleşmiş Milletler Afet Riski Azaltma Ofisi (UNDRR) ve Avrupa Birliği ile Avustralya, Japonya, Norveç ve ABD tarafından destekleniyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Ali sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de tsunami olacakmış adamı güldürmeyin. Bu açıklamalarin hepsi bizim mersindeki nükleer tesisi durdurmak için yapılıyor olmasın. Akdeniz'de tsunami olacak siz nükleer tesisi faaliyete geçirmeyin demek istiyor olabilirler.
    Cevapla
  • HAYDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet dostum doğru söylüyorsun bencede...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!