Putin böyle gözdağı verdi: Sarmat ile rakipsiz bir güce sahip olacağız!

Rusya lideri Putin, Moskova'da düzenlenen askeri törende batıya bir kez daha gözdağı verdi. Putin, nükleer başlık taşıyabilen ve 'yenilmez' olarak nitelediği kıtalararası Sarmat füzelerinin yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

GİRİŞ 22.06.2022 07:28 GÜNCELLEME 22.06.2022 09:00
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen askeri okul mezuniyet törenine katıldı.

Burada başkomutan sıfatıyla bir konuşma yapan Putin Rus ordusunu modernize ederek güçlendireceklerini söyledi.

S-500 hava savunma sistemlerinin ordu birliklerine teslimatının başladığını belirten Putin, "Nükleer Sarmat füzeleri ile dünyada rakipsiz bir güce sahip olacağız" dedi. 

"ETKİSİZ HALE GETİRMEK İÇİN 500 FÜZE GEREKLİ"

Ruslar 24 nükleer başlık taşıyan tek bir sarmat füzesini engellemek için 500 uçaksavar füzesi gerektiğini öne sürüyor. Sarmat füzesi nisan ayında başarıyla test edilmişti. Putin; Sarmat füze sistemlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yeni silahı 'yenilmez' olarak nitelendiriyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Füze 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yapayız ne vay ki sanki çok mu zoy
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın uzun menzile ihtiyacı yok ki. Polonyadan Türkiyeden istediği füze ile moskovayı ve Putini bin kere vurabilir. Rusyaya 40 tane atom bombası da atar. Menzil bir başarı değil ki :)
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Mach 20 mi ? Avangard gibi hipersonik füze teknolojisine ulaşmak , ABD için bir hayal ; basında yer alan haberlere göre ABD bile bu teknolojide sınıfta kalmış .
    Cevapla
  • Bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine yıkılırsın Rusya. Tarihin zulüm dolu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün, o imal ettiğiniz, masum kanı içen drakula silahlarınız pis başınızda patlayacak işte o zaman tüm katlettiğiniz masumların ruhları şad olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı