Barbara Leaf: Türkiye'yi durdurmak için baskı yapıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yetkililerden Barbara Leaf, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir operasyon düzenlemesini engellemek için baskı yaptığını söyledi.

Barbara Leaf: Türkiye'yi durdurmak için baskı yapıyoruz
Barbara Leaf: Türkiye'yi durdurmak için baskı yapıyoruz
GİRİŞ 23.06.2022 12:59 GÜNCELLEME 23.06.2022 12:59
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Orta Doğu İlişkilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde siyasetçilerin sorularını yanıtladı.

Leaf, "Türkiye hükümetine en üst seviyeden, 2019 yılının Ekim ayında imzalanan ve Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon yapılmamasını belirten anlaşmaya saygı göstermesini bekliyoruz" dedi.

Leaf, "Biz onlara bu konuda baskı yapıyoruz" diye de ekledi.

ABD'li yetkili, "Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de DEAŞ'la mücadelesine de zarar verir" dedi.

Son haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye bir askeri operasyon düzenlenmesinin sinyalini vermiş, Tel Rıfat ve Menbiç bölgelerine yönelik bir operasyon düzenleneceği iddia edilmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 222
  • izmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    bize değil insanlığın başına bela ettiğiniz terör örgütlerine baskı yapın, onları durdurun. siz ne şeytan bir ülkesiniz ki teröristleri kaybetmemek uğruna müttefikiniz olan Türkiye ile ters düşebiliyorsunuz...
    Cevapla
  • Kara mamba 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır kan gölüne cevirdiniz dünyayı kendi şeytani planlarınız için demokrasi getireceğiz diye hunharca insanları katlettiniz çocukları şimdi bize mı diyorsunuz her tarafınız baskı olsa ne olur
    Cevapla
  • Orhun 1 yıl önce Şikayet Et
    10.000km öteden sen gel benim sinirimi komşumu karıştır birde laf et.
    Cevapla
  • levent 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD dusmanimizdir.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki şimdi kaos ortamı yokmuş gibi konuşuyor gebericesi, adiler teröristlere Silah dağıtıyorlar onu görmezden geliyorlar. Türkiyede ki ABD üssleri kapatın F35 lerin parasını o üsslerden kapatın orda uçak varsa ABD ye ödedimizin Dolarlar karşılığı Uçakları alın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi