İsveç devlet televizyonu teröristbaşı Kobani'yi konuşturdu: Türkiye'ye cevap vereceğiz

İsveç devlet televizyonu SVT'ye konuşan teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı olası bir operasyona cevap vereceklerini söyledi.

GİRİŞ 23.06.2022 10:10 GÜNCELLEME 23.06.2022 11:11
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

İsveç devlet televizyonu SVT, terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir röportaj yaptı.

"TÜRKİYE'YE KARŞILIK VERECEĞİZ"

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığı bir dönemde SVT'ye saklandığı sözde makamından açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı muhtemel bir operasyona cevap vereceklerini söyledi.

"İSVEÇ BİZE DESTEK VERMEYE DEVAM ETMELİ"

Türkiye'nin muhtemel operasyonu için NATO ülkelerine baskı yaptığını iddia eden terörist elebaşı Şahin, "İsveç'in kendilerine verdiği desteğin devam etmesi ve bu desteğin siyasi ve ahlaki olduğunu açıklaması gerektiğini" kaydetti.

TERÖRİSTLERLE DAHA ÖNCE DE MÜLAKAT YAPMIŞLARDI

SVT, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim ile de Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde 25 Mayıs'ta röportaj yapmıştı. Bu röportaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 124
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat edelim. Bunlar bir oyun oynar, tamam Tr'nin istedigini yapacagiz der...tiyatro oynarlar...natoya girincede teröristlerer ayni destegi verirler. Bunlara inanmal bile imkansiz artik.
    Cevapla
  • BEKİR ÜSTÜNDAĞ 1 yıl önce Şikayet Et
    50 yıldır bir avuç terörist dediğimiz pkk avrupa ülkelerinin tamamının parlamentolarına hakim olmuş hükümet yıkacak güce gelmişler bunca sene benim konsoloslarım büyükelçilerim diplomatlarım ne yapmışlar sayın monşerler. ilk defa isveç ve finlanlandiyaya karşı dik duruşumuz olmuş . Umarım devamı gelir bırakın isvecte hükümet yıkılsın. Belki batı Amerikanın gazıyla nasıl bir belaya buluştuklarını anlarlar
    Cevapla
  • Burjuva Devrimci 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç Natonun Batının gazına gelip kendini ateşe atan Ukraynadan ders almamış galiba. Rusya İsveçi 3 saatte teslim alır..İsveçli askerlik yapmak istemiyor..Savaşacak askerleri bile yok..Her ülkede mermiye kafa uçağa levye atan,tankın altına yatan Osmanlı Torunu Çılgın Türkler yok..
    Cevapla
  • Yahşi 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı (lılar) hiçbir zaman PKK dan vazgeçmez ve desteğini kesmez, bu malumdur. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Bunlar ancak demir yumruktan anlar, anladıkları taktikler ile imha edilmeliler.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç türkiye düşmanı nato müttefiki olmayı haketmiyor davul zurna eksik pkklılarla yaptıkları röportajlarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık