Zelensky, 'büyük zafer' diye açıkladı: 120 gün 30 yıldır bu anı bekledik!

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, AB Liderler Zirvesi’nde ülkesine aday statüsü verilmesini 30 yıldır beklediklerini belirtterek bunun bir zafer olduğunu söyledi.

GİRİŞ 24.06.2022 07:15 GÜNCELLEME 24.06.2022 09:14
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin dün Brüksel’de gerçekleştirdiği zirvede, adaylık için başvurusu bulunan Ukrayna ve Moldova’ya “Aday ülke” statüsü verilmesi kararlaştırıldı.

Ukrayna tarafından sevinçle karşılanan karar sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de oturuma internet üzerinden bağlantı ile katıldı.

"ATILABİLECEK EN BÜYÜK ADIM"

AB ülkesi liderlerine kararla ilgili duygularını anlatan Zelensky, “Devletimizin 30 yıllık bağımsızlığı için Ukrayna için en önemli kararlardan biri ancak bu karar sadece Ukrayna için geçerli değil. Bu, Avrupa’yı güçlendirmeye yönelik şuanda özgürlüğümüzü ve birliğimizi koruma yeteneğimizi sınayan Rus saldırıları bağlamında atılabilecek en büyük adımdır. Zirvedeki tüm Avrupa liderlerine teşekkür ederiz. Ellerinde silahlarıyla Ukrayna’yı savunan kahramanlarımıza, Avrupa’nın özgürlüğünü savunan herkese teşekkürler. Avrupa’nın yeni tarihini mümkün kıldığınız için teşekkür ederiz” dedi.

"120 GÜN, 30 YIL BEKLEDİK"

Zelensky bu kararın ardından sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlamaya devam etti.

Twitter hesabından başka bir paylaşım yapan Zelenskiy, “Avrupa liderlerinin Ukrayna’ya aday ülke statüsü verme kararını takdir ediyorum. Charles Michel (Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi Başkanı), Ursula von der Leyen (Avrupa Komisyonu Başkanı) ve Avrupa liderlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geç saatlerde bir başka sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir görüntülü mesaj daha paylaşan Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine saldırılarını sürdürdüğü 120 günü ve Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yılını işaret ederek, “Bu, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde benzersiz ve tarihi bir andır. Ukrayna’nın geleceği AB’de. Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik” şeklinde konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Olga 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok beklersin
    Cevapla
  • Jskflb 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını satan bir vatan haini bu adam Ukrayna gibi topraklarına bağlı insanlar bunu nasıl görmezler batının ırak ülkesi gibi olacak doğuyu bitirdiler şimdi sırada bunlar var görün bunları artık kör taklidi yapmayın
    Cevapla
  • Metehan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin çakali
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    ŞEYTAN ABD İSTESEYDİ çok önceden UKRAYNA İSVEÇ FİN i NATOYA alırdı bunlar hepsi plan UKRAYNAYI harcıyor RUSYA yı şimdilik zayıflatıyor İLERİDE RUSYA yı daha iyi konuma getirir hedefi KÜRESEL kriz PANDEMİ dede hedefledi ama istediği sonucu alamadı olan bize oluyor BU ŞEYTANIN YÜZÜNDEN
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan 200 - 300 kişi ölüyor, 10 milyon insan ülkeden kaçmış. Kadınlarınız hayat kadını olmuş. Hala AB diyor. Hain Z....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri