BM: Shireen Abu Akleh'i İsrail askerleri öldürdü

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh'i İsrail güçlerinin öldürdüğünü doğruladı.

BM: Shireen Abu Akleh'i İsrail askerleri öldürdü
BM: Shireen Abu Akleh'i İsrail askerleri öldürdü
GİRİŞ 24.06.2022 16:24 GÜNCELLEME 24.06.2022 16:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 11 Mayıs'ta İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Al Jazeera muhabiri 51 yaşındaki Shireen Abu Akleh'in ölümü hakkında; BM'den açıklama geldi.

İSRAİL GÜÇLERİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Ravina Shamdasani soruşturmaların ardından yaptığı açıklamasında, "Abu Akleh'i öldüren ve meslektaşı Ali Sammoudi'yi yaralayanın İsrail güvenlik güçleri olduğu tespit edildi.

İsrail askerleri Al Jazeera muhabirini öldürdü: Katar'dan çok sert açıklamaİsrail askerleri Al Jazeera muhabirini öldürdü: Katar'dan çok sert açıklama

İsrail makamlarının olayla ilgili cezai soruşturma yapmamış olması rahatsız edici. İsrail güçleri Ali Sammoudi'yi omzundan yaraladı, Abu Akleh'i kafasından vurdu ve öldürdü" dedi.

İsrail, olayın ardından bir askerin silahını tespit ettiğini, ancak mermiyi analiz etmeden suçundan emin olamayacaklarını söyledi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • gercekci 1 yıl önce Şikayet Et
    Simdi neolacak, kinayacakmisiniz, yoksa olduren polislere cezami istryeceksiniz
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu BMin bayağı doğru tespitleri var. Zaten devir tespit ve görüş bildirme devri.
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım dünya basın özgürlüğünden bahşediyor ABD ve Avrupa başta olmak üzere İsrail i kınayın endişe duyguğunuzu söyleyin tabi namusun ve şerefiniz varsa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok