Zelenskiy: Rusya, dünyadaki en büyük terör örgütü haline geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın, dünyadaki en büyük terör örgütü haline geldiğini belirterek, "Dünya, Rus terörünü durdurabilir ve durdurmalıdır." dedi.

Zelenskiy: Rusya, dünyadaki en büyük terör örgütü haline geldi
Zelenskiy: Rusya, dünyadaki en büyük terör örgütü haline geldi
GİRİŞ 28.06.2022 02:55 GÜNCELLEME 28.06.2022 03:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kremençuk ve Harkiv kentlerine yönelik Rus saldırılarını değerlendirdi.

Poltava bölgesinde bulunan Kremençuk kentindeki alışveriş merkezinin Rus güçlerince füzelerle vurulduğuna dikkati çeken Zelenskiy, "Bu terörden başka bir şey değil. Yer yüzünde yerlerinin olmaması gereken kesinlikle kafası bozuk teröristler ancak bu tür nesneyi füzelerle vurabilir. Bu hatayla yapılan füze saldırısı değil. Bu, alışveriş merkezine yönelik iyice hesaplanan bir Rus saldırısıdır." dedi.

Rus ordusunun Harkiv şehrine de saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 5'i çocuk 30'dan fazla kişinin de yaralandığını belirten Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna topraklarına yaklaşık 2 bin 800 çeşitli füze fırlattığı bilgisini paylaştı.

Zelenskiy, "Rusya, dünyanın en büyük terör örgütü haline geldi. Bu bir gerçek. Bunun yasal tarafının olması gerekiyor. Dünyada herkesin, Rus petrolünü satın alınıp sevk edilmesi, Rus bankalarıyla çalışılması, Rus devletine vergi ve harç ödemesi, teröristlere para verilmesi anlamına geldiğini bilmelidir. Dünya, Rus terörünü durdurabilir ve durdurmalıdır." ifadelerini kullandı.

KREMENÇUK'TA VURULAN ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE ÖLEN KİŞİ SAYISI 16'YA ÇIKTI

Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada, "Enkaz çalışmaları sürüyor. 16 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Bunların arasında 25'i hastaneye kaldırıldı." ifadelerine yer verildi. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko da vurulan alışveriş merkezine gelerek, burada incelemelerde bulundu.

Zelenskiy, Rus güçlerinin, Poltava bölgesindeki Kremençuk kentinde 1000'den fazla sivilin bulunduğu alışveriş merkezini vurduğunu duyurmuştu. Saldırı sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 40’tan fazla kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 23
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın terör devleti ABD'dir. Dünyada mevcüt olan terör örgütlerini kuran, donatan, yöneten ve yönlendiren, senin piyonluğunda ülkeni mahveden, emperyalist emellerine hizmet ettiğin ABD'dir. Tiyatronun itibarı kalmadı artık.
    Cevapla
  • Dağdelen oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya göre Rusya, Irak, Libya, Vietnam gibi birçok ülkeye göre ABD, Ruandaya göre Fransa en büyük terör örgütleridir. Bu liste uzar, gider. Legal terör örgütleri kadar, illegal Örgütleri de göz önüne almak gerek. Mazlum milletler uyanmalı ve bu terör örgütlerinden mutlaka kurtulmalı.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna ve amerika askerleri ırekta katliam yaparken iyiydi.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu garip, yine komedyenlik yapmış ha ha ha, Güleyim de boşa gitmesin.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan söyleme ve iftira etme.. Amerika'nın eline su bile dökemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin