Medvedev'den Kırım açıklaması: Bu 3. Dünya Savaşı anlamına gelir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Medvedev, "Kırım'a el uzatmak bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir" dedi.

GİRİŞ 28.06.2022 10:12 GÜNCELLEME 28.06.2022 12:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın, Kırım'ı geri alma konusundaki arzusunu sürekli dile getirdiğini ve buna karşılık Batılı ülkelerinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana tavır almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın, böyle bir girişime doğrudan karşılık vereceğini belirten Medvedev, "Kırım bizim için Rusya'nın bir parçasıdır. Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir. Tam bir felaket" açıklamasında bulundu.

Rusya Kırım'ı 2014 yılında ilhak etmişti

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E GÖZDAĞI

Ukrayna, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılma ihtimalinin kendileri için oluşturacağı risklerden bahseden Medvedev, "Bizim için Ukrayna'nın NATO'ya katılması, Finlandiya ve İsveç'in katılmasından çok daha tehlikeli. Bu ülkelerle geçmişte iyi ilişkilerimiz vardı. Şu anda toprak anlaşmazlığımız yok. Ancak, İsveç ve Finlandiya topraklarımıza yakın komşularımız. Böyle bir duruma karşı misilleme önlemlerimizi alacağız. Bu sınırları güçlendirmemiz gerekecek. Baltık'ın nükleer olmayan statüsü geçmişte kalacak. Kara birliklerimiz ve donanmamız kuzey yönlerinde artırılacak. İskender hipersonik füzelerimizin ve nükleer silahlı savaş gemilerimizin kendi evlerinin eşiğinde olması iyi bir ihtimal değil" diyerek NATO'ya katılım başvurusu yapan iki ülkeye gözdağı verdi.

LİTVANYA SORUMLU TUTULACAK

Letonya'nın eski İçişleri Bakanı Maris Gulbis'in Avrupa ve NATO'nun, Rusya'nın, Avrupa kıtasındaki tek toprağı olan Kaliningrad'ı, Rusya'dan almaya hazır olduğu yönündeki açıklamalarına cevap veren Medvedev, "Görünüşe göre zararlı bir şeyler içmiş" diyerek muhatabıyla ilgili alaycı ifadeler kullandı. Medvedev ayrıca Kaliningrad'tan, Rusya'ya demiryolu taşımacılığına kısıtlama getiren Litvanya'ya da tepki gösterirken, bu karardan doğrudan Litvanya'nın sorumlu olacağını belirtti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • cengiz tunç. 1 yıl önce Şikayet Et
    nedense hiç korkmadım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Halbuki Rusya'nın bacakları kırılacak, Kırımda özgür olacak Sen Moskovana sahip çıkabilirsen ne mutlu sana
    Cevapla
  • hanci 1 yıl önce Şikayet Et
    gercekler yorucu oluyor. ne ictigini bizede soylesen, gerceklerden az biraz uzaklasssak.
    Cevapla
  • mehmet emin 1 yıl önce Şikayet Et
    InsaAllah birbirlerini yerler de bunlarin esas hedefi biziz,Allah[cc[ planlarini baslarina gecirsin,amin...
    Cevapla
  • cabbar 1 yıl önce Şikayet Et
    iki yahudi ailsi musade etmeden dunya savasi cikmaz cunku tum savaslar bu iki aile yazunden cikti
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Ukrayna'dan ve biraz da Rusya'dan toprak alıp (Azak Denizi'ni de içine alan) bir KIRIM DEVLETİ kurulmalı !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?