Pakistan Cemaati İslami'de Mahmut Efendi için taziye mesajı

Pakistan’ın köklü siyasi partilerinden Cemaati İslami lideri Siracul Hak, 23 Haziran Perşembe günü hayatını kaybeden Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı.

Pakistan Cemaati İslami'de Mahmut Efendi için taziye mesajı
Pakistan Cemaati İslami'de Mahmut Efendi için taziye mesajı
GİRİŞ 28.06.2022 11:52 GÜNCELLEME 28.06.2022 11:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Pakistan Cemaati İslami Partisi lideri Siracul Hak, Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

Mesajına İsmailağa Cemaati’nin yeni seçilen lideri Hasan Kılıç Hocaya selam ve dualarını ileterek başlayan Siracul Hak, Mahmud Efendi’nin vefat haberinden dolayı duyduğu üzüntüyü iletti.

"TÜM BİR NESLE GAYRET VE DİNE HİZMET TUTKUSU AŞILAMIŞTIR"

Mahmud Efendinin irtihalinin sadece Türkiye’deki milyonlarca tabisi, öğrencisi ve müritlerini değil, İslam Aleminin çeşitli bölgelerindeki tüm sevenlerini hüzün ve eleme gark ettiğini belirten Cemaati İslami “emiri” şu ifadeleri kullandı:

“Şeyh Efendi terbiye ve tezkiyenin bir örneği idi. Hayatını İslam davetine, Arapça dili ve Şer’i ilimlerin öğretilmesine adamıştı. Şeyh Efendi’nin hayatının özveri ve fedakarlıkta bir meşale olduğu açıktır. Çok zor şart ve ortamlarda din ilimlerinin bekası ve korunması için mücadele etmiş ve tüm bir nesle gayret ve dine hizmet tutkusu aşılamıştır. Bugün, onun paha biçilemez hizmetlerinin bereketi ile Türkiye toplumu yüksek değerleri ve onurlu gelenekleri yönünde ilerlemektedir.”

Pakistanlı siyasetçilerden Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajıPakistanlı siyasetçilerden Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı

“Kadir olan Allah’tan duamız, bizler ve Müslümanlar adına Şeyh Efendi’yi hayırla mükafatlandırması ve mükafatını güzelleştirmesi, menzilini bereketlendirmesi ve Firdevs Cennetine alması, güzel yoldaşlar olan Nebiler, Sıddıklar ile haşir etmesidir. Aynı şekilde Allah Celle Celalehu’dan dileğimiz ailesi, yakınları ve muhibbanına sabır ve teselli ihsan etmesidir.” duasını dile getiren Siraculhak, partilerini temsilen bir heyetin cenazeye katıldığını da hatırlattı.

Genel Sekreter Emirul Azim başkanlığında, uluslararası ilişkiler sorumlusu Asıf Lokman Kadı’nın da içerisinde bulunduğu Pakistan Cemaati İslami heyeti Mahmut Efendi’nin cenazesine iştirak etmişti. Cemaati İslami lideri, cenazeye genel anlamda Pakistan halkı ve özelde de Cemaati İslami mensuplarının taziyelerini iletmek üzere katıldıklarını sözlerine ekledi.

1941 yılında Ebul Ala Mevdudi tarafından kurulan Cemaati İslami Partisi, Pakistan siyasetinde ve bürokrasisindeki etkinliği ile biliniyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • cemaatül cümbür 1 yıl önce Şikayet Et
    hah.. bir siz kaldınız bizi övmedik. Necip Fazıl ne demiş mevdudi hakkında bir bakın derim..
    Cevapla
  • kars36 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardesim bidat ehlinin ovemesinden korkmak lazim
    Cevapla
  • birdost 1 yıl önce Şikayet Et
    derdin ne senin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim