İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Teröristleri koruduğumuza dair değerlendirmeler doğru değil. Türkiye ile nispeten ortak bir anlayışa vardık. Görüşmeye dair ne iyimser ne kötümserim" dedi.

İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması
İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 28.06.2022 13:02 GÜNCELLEME 28.06.2022 16:22
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO karargahındaki 4'lü zirve öncesi yaptığı açıklamada; teröristleri koruduklarına dair Ankara tarafından yapılan değerlendirmelerin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye ile yapılan görüşmelerde kısmi bir ilerleme sağladıklarını belirten Niinistö, NATO'daki görüşmeden bir sonuç çıkıp çıkmayacağanı dair ise, "Görüşme için ne iyimser ne de kötümserim" dedi.

Niinistö ayrıca, terörizmin sadece Türkiye için değil; başka ülkeler için de ciddi endişe kaynağı olduğunu belirtti.

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Endişelerini çok ciddiye alıyoruzİsveç'ten Türkiye açıklaması: Endişelerini çok ciddiye alıyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de "NATO konusunda Türkiye ile müzakerelerde ilerleme sağlandı. Büyük bir atılım ise; bugün veya daha uzun zamanda da gerçekleşebilir. Öyle olması durumunda, sabırlı kalacağız ve zirveden sonra görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

NATO Liderler Zirvesi bugün başladı. Zirvede; Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasında 4'lü bir görüşme olacak. Bu müzakerede, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin koyduğu veto konuşulacak.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 58
  • Sirus Mars ilçesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kore savaşı ve Amerika'nın askerinin ablukada kalması Türkiye duruma ABD için yardıma gitmesi yok olmaması için. Karşılığı ise 1teneke altın madalya 1 gemi süt tozu ve simde basimizin belası durumda,besleyin destekleyin devamke
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yayınlayına cevap; Başarı nerde biliyormusun? Reisin elindeki ''KIRMIZI KART,,'ta. 6'lı masa burada olsaydı yeşil kartla iş bitmişti. Elimizde kırmızı kat duruyor. Finlandiya ve İsveç bu anlaşmaları yerine getirmezse veto hakkımız duruyor. Onlar müeacaat etti diye Natoya girmiş olmuyorlar ki.. Dur hele ....
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO üyesi olup teröre bulaşmış ülkeler natodan çıkarılmalıdır. NATO barış ve uzlaşma kulübü olarak görevine devam etmelidir.
    Cevapla
  • Z kuşağı. 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ,ABD,Fransa ,almanya.bunların derhal çıkmaları gerekiyor.
    Cevapla
  • Anti Chdpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar haçlı, bizi ayı görüp, köprüyü geçiyorlar. Üyelik işlemi bitince bir iki tane heval verirler bize alın bunlar ülkedeki teröristler derler. Avrupanın heryeri hatta Türkiye bile hdpkk ve chpkklı dolu.
    Cevapla
  • Şevket 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak biz terörist konusunda ayrım yapmıyoruz da sanki sen yapıyorsun. Bak birsürü terör örgü var ancak Batı'nın özellikle desteklediği PKK/YPG en tehlikelisi.
    Cevapla
  • Birtürk 1 yıl önce Şikayet Et
    KAYNAK: kaynağı pkklı olanların düşmanları bizi ilgilendirmiyor
    Cevapla
  • Kaynak 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de uzun zamandır yerleşmiş ülkemizin demokratik geleceğini müthiş tehlikeye düşüren İşid ve Deaş teröristleri hakkındada aynı düşünüyormusunuz?
    Cevapla
  • Ulubatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar dönek adamlar sözlerinde pek durmazlar. Bende bu haçlılara güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Nuri Sutel 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman neden hala NATO dan ayrılmayı düşünmüyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alına döndü!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?